Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Aktivnost u inicijativi – Služimo zajedno

Vinkovci, 19. siječnja, sukladno sastanku vodstva SBC u RH, održanom u Petrinji, vijeće Crkve Božje u RH potvrđuje i nastavlja važnost koordinacije pomoći i podrške za braću i sestre i sve ljude na području Banovine pogođene potresom.

Za područje Banovine pogođene potresom, 29. prosinca sudjelovali smo u dostavi humanitarne pomoći u vidu obiteljski paketa i nužnih pokrivača, uz općinu Tordinci.

8. siječnja tim Crkve Božje je uz koordinaciju Željka Mraz, posjetio Petrinju i okolna mjesta pogođena potresom. Nazočili smo kratkom susretu s domaćinom u Petrinji, Timothy Špičak, pastorom lokalne zajednice i Ivicom Horvat, Predsjednikom SBC-a. Tada smo izravno na terenu bili u posjeti sestrama i braći kojima su stambeni objekti i gospodarske zgrade uništene potresom. S manje ili više intenziteta potres se događa i dalje. Molitvom podignutom Gospodinu, zahvalili smo za zaštitu sestara i braće, za sve zajedno, sve stanovnike Banovine. Molili smo za snagu i utjehu svima, te mudrost Gospodnju svim uključenima u raščišćavanju terena, smještaju za pogođene potresom i pripravu obnove i izgradnje.

Obilazeći teren, svjedočili smo velikim razmjerima štete koja se kao posljedica potresom dogodila i događa na stambenim objektima pojedinaca, kao i na sakralnim objektima. Unatoč, situacija na terenu polako dolazi u kontrolu, održiva je. Posebice nas raduje u vjeri ispovijed braće i sestara da međusobnom suradnjom i pomoći Gospodnjom, sve polako može biti obnovljeno.

Pridružujući se inicijativi SLUŽIMO ZAJEDNO, vjerujemo da odazvati se pozivu solidarnosti svima potrebitima u ovoj katastrofi potresa, svjedočimo Božju blizinu i Njegov zagrljaj, tako nužno u ovoj okolnosti. U vjeri smo prenijeli inicijativu financijske pomoći koja je uz zajednicu vjernika Crkve Božje u RH i s razine općine Tordinci, na račun SBC-a uplaćena u utorak, 12. siječnja. Također, inicijativa pomoći za objekt Evanđeoske Crkve u Sisku, pogođen potresom, danas smo uplatili prikupljena sredstva.

Gospodin Isus je pozvao služiti bližnjima i obećao da ćemo čuti: „Dođite, blagoslovljeni Oca mojega! Primite u baštinu Kraljevstvo pripravljeno za vas od postanka svijeta! Jer ogladnjeh i dadoste mi jesti; ožednjeh i napojiste me; stranac bijah i primiste me; gol i zaogrnuste me; oboljeh i pohodiste me; u tamnici bijah i dođoste k meni.“ (Mt 25,34-36)

Blagoslov Gospodina našega bio s nama!

Matej Lazar Kovačević, nadglednik

(preuzeto s crkvabozja.hr)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher