Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Akcija HKK-a

 

Predsjednik Hrvatske kršćanske koalicije, Mario Dučić, prema ranijim najavama, u ime članica HKK-a poziva na javni prosvjed kako bi se ukazalo na nevoljkost Vlade da potpiše zadovoljavajući Ugovor s članicama HKK-a o pitanjima od zajedničkog interesa, te poštuje Ustav RH koji jamči jednakost svih vjerskih zajednica.

Niti nakon dvije godine inertnih pregovora, Vlada Republike Hrvatske preko Ministarstva pravosuđa i Komisije za odnose s vjerskim zajednicama nije ponudila sklapanje Ugovora o pitanjima od zajedničkog interesa koji ne bi bili diskriminirajući prema oštećenim vjerskim zajednicama, a u odnosu prema Ugovorima koje je sklopila s drugim vjerskim zajednicama, iako je upravo to bila središnja poruka presude Europskog suda iz Strasbourga.

Stoga će članice HKK ovoga tjedna održati dva mirna prosvjeda čiji je cilj ukazati na nepravednost i sporost u rješavanju njihova pitanja. Prvi će se održati u srijedu 6. studenoga u 10.00 sati pred zgradom Vlade RH, a drugi dan kasnije 7. studenoga u 10.00 sati pred zgradom Ministarstva pravosuđa. Na prosvjedu će se prolaznicima dijeliti letci s kratkim objašnjenjem naše problematike kako bi javnost bila upoznata s činjenicom da u RH postoje manjinske zajednice koje nemaju ista prava kao i drugi.

Ukoliko se Vlada u roku od desetak dana ne odazove i ne odgovori na javne apele i niz službenih dopisa koji čekaju odgovor već više mjeseci za nastavkom pregovora, članice koalicije podnijeti će novu tužbu prema Zakonu o suzbijanju diskriminacije.

FB najava: https://www.facebook.com/events/352452451565049/

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher