06.07.2019. U zagrebačkom parku Bundek, održana je još jedna u nizu biblijskih radionica „Ustani i hodaj“.

Aktivnosti i naslov biblijskih radionica koje u Zagrebu organizira Crkva Božja u RH, crkvena općina Isusa iz Nazareta Zagreb u Amruševoj 11, temelje se pozivom Gospodina Isusa upućenog potrebitima, o tome nalazimo izvještaje evanđelista Ivana 5,1-18 i Luke 5,23.

Sadržaj biblijskih radionica usredotočen je tematski na učeništvo, molitvu, važnost Biblije u životu pojedinca i zajednice, uz pružanje redovite socijalne podrške.

Sve okupljene u ovoj prilici, motivacijskom porukom „Predaj svoje brige Gospodinu“, pozdravio je mr.sc. David Kovačević. U poruci prema tekstu Ev. Mt 7,1-5 pozvao je ne suditi bližnjeg, već radije ohrabriti i pomagati.

U pozdravu se pridružila i prof. Dalia Matijević, član starješinstva crkve u Zagrebu.

Svrha ovih susreta je ohrabriti bližnje i potrebite te ih osnažiti u socijalnom, psihološkom i duhovnom području. Gospodin Isus je obećao da ćemo čuti: „Dođite, blagoslovljeni Oca mojega! Primite u baštinu Kraljevstvo pripravljeno za vas od postanka svijeta! Jer ogladnjeh i dadoste mi jesti; ožednjeh i napojiste me; stranac bijah i primiste me; gol i zaogrnuste me; oboljeh i pohodiste me; u tamnici bijah i dođoste k meni.“ (Mt 25,34-36)

Za sve sudionike ovog susreta, obroke su pripremili i aranžirali Ivan Kovačević, Željko Petak i Mateja Kovačević. Susret je završio uz pjesme slavljenja i zajedničku molitvu.

7/19 mr.sc. David Kovačević

(preuzeto s crkvabozja.hr)