Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

51. Biblijski kamp Kristove crkve “Život s Kristom u središtu”

51. Biblijski kamp Kristove crkve održan je na otoku Ugljanu u kampu Činta od 08. do 15. kolovoza 2020. godine pod nazivom “Život s Kristom u središtu”. Na kampu, koji su organizirale Kristove crkve u Hrvatskoj, sudjelovalo je oko 80-tak vjernika crkvi reformacijske baštine.

Predavač je bio James Baumgardner (SAD), koji zajedno sa suprugom Jacque, služi u sklopu organizacije Pioneers mission u Sarajevu u BiH posljednih 21 godinu. Njihov cilj je stvaranje Kristovih učenika koji nastavljaju širiti evanđelje i pomagati lokalnim crkvama.

U subotu (08. kolovoza) Mislav Ilić, propovjednik Kristove Crkve Kušlanova, zaželio je dobrodošlicu sudionicima te prezentirao program kampa, kao i mjere zaštite od korone virusa tijekom kampa.

U nedjelju (9. kolovoza) u prijepodnevnim satima je održano bogoslužje kada je propovijedao John Cooper (SAD) govoreći o današnjoj aktualnoj situaciji i kako živjeti na novi način te je posebno naglasio poruku o velikom poslanju, čitajući retke iz Evanđelja po Mateju 28,18-20, gdje Isus Krist govori učenicima, a poručuje i nama danas, kako je za njegove učenike stvaranje učenika među svim narodima poput disanja za svakog čovjeka. Kako smo kroz Kristovo učeništvo mi blagoslovljeni i ‘dišemo’ i tako živimo, isto tako postajemo blagoslov drugima, istaknuo je John.

Gospodnju večeru vodili su Mislav Ilić, iz Kristove crkve Zagreb i Robert Bogešić, iz Evanđeoske pentekostne crkve Radosna vijest Zagreb.

U večernjim satima su, u uvodnom dijelu, John Cooper i Mislav Ilić, podijelili su informacije o inicijativi za evangelizaciju putem interneta i društvenih mreža kroz internet stranicu isusmesija.hr i Facebook stranicu isusmesija.hr

U nastavku James Baumgardner je u duhovnoj poruci govorio o uvodnom pregledu Poslanice Filipnjanima, te je naglasio duhovne činjenice o kojima apostol Pavao govori, kao što su radost, ohrabrenje i činiti dobro.

U ponedjeljak (10. kolovoza) naslov duhovne poruke je bio “Život po uzoru na evanđelje“, gdje je James, temeljem prvog poglavlja Poslanice Filipljanima govorio o činjenicama koje sačinjavaju Radosnu vijest, kao što su: Bog spašava od grijeha, Bog pokazuje ljubav kroz život svoga sina, Isusa Krista, Bog prekida religioznost i vjerske ceremonije te Bog uspostavlja svoje Kraljevstvo.

„Oponašati Isus Krista“ bio je naziv duhovne porukea u utorak (11. kolovoza) gdje je James istaknuo kako vjernici mogu danas kroz primjer Isusa Krista vidjeti kako biti ponizan, kako služiti i kako biti poslušan. Posebno je istaknuo kako Bog potiče vjernike da s poštovanjem u radosti prime one koji poduzimaju rizik u svom životu posebno u širenju evanđelja.

U srijedu (12. kolovoza) je u duhovnoj poruci „Imati povjerenje u Kristovu dobrotu“ James kazao kako vjernike u trećem poglavlju Poslanice Filipljanima Bog potiče da se usmjere na pravednost po vjeri a ne podjelima te ka Radosnoj vijesti a ne religioznom držanju zakona i ljudskih propisa. Posebno je naglasio kako se treba, slijedom teksta u Poslanici, ugledati na braću i sestre, slijediti njihove primjere te poučavati svojim primjerom buduće generacije.

„Biti ujedinjeni za evanđelje“ naslov je duhovne poruke kroz koji je James, u četvrtak (13. kolovoza), čitajući četvrto poglavlje Poslanice Filipljanima, govorio kako vjernici, bilo pojedinačno ili u zajedništvu u crkvi moraju rješavati sukobe i probleme koje se pojavljuju u njihovim međusobnim odnosima. Potrebno je biti mirotvorac, poslušan Božjoj riječi koju treba primjenjivati u životu, ne brinuti se tjeskobno, već u molitvi s zahvalnošću Bogu iznositi potrebe, zaključio je Baumgardner.

Svakog su dana, nakon ručka, održavane grupe na kojima su sudionici razgovarali o temama na temelju duhovnih poruka prethodnu večer.

U petak je u popodnevnim satima održano krštenje na obali kampa Činta kada se krstila jedna vjernica iz Kristove Crkve Varaždin, dok se u poslijepodnevnim satima održao poseban program s igrama za djecu i mlade, te Talent show navečer. Zajedništvo je zaključeno s ‘Ribarskom večeri’ uz roštilj.

Tijekom čitavog programa kampa slavljenje je vodio član Kristove crkve Varaždin Jura Lazar.

Robert Bogešić

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher