Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

50. Biblijski kamp Kristove crkve

Na otoku Ugljanu u kampu Činta održan je od 09. do 16. kolovoza 2019. godine 50. Biblijski kamp Kristove crkve pod nazivom “Ljubi svoga bližnjega”.

Na kampu, koji su organizirale Kristova Crkva Kušlanova, Zagreb, Kristova Crkva Varaždin i kršćanska služba Hrvatska za Krista, sudjelovalo je oko stotinu vjernika.

Predavač je bio Barrett Coffman koji služi punovremeno kao propovjednik u Southside Kristovoj crkvi u Lexingtonu, država Kentucky (SAD), a također radi povremeno u trgovini mješovite robe Trader Joe’s.

Tijekom kampa, u večernjim satima propovjednik Barrett Coffman održao je predavanja s temama “Crkvena zgrada se prodaje” (petak, 09. kolovoza), “Tko je moj bližnji” (subota, 10. kolovoza), “Blagoslovljen da budeš bližnji” (ponedjeljak, 12. kolovoza), “Nema ‘ja’ u hrani” (utorak, 13. kolovoza) i “Traži i služi svog bližnjeg” (srijeda, 14. kolovoza).

Svakog su dana, nakon ručka, održavane grupe na kojima su sudionici razgovarali o temama na temelju kojih je Barrett propovijedao prethodnu večer.

U nedjelju, 11. kolovoza, održano je bogoslužje za sve prisutne na kampu na kojem je Barrett propovjedao ne temu “Naš tjedni podsjetnik”. Po završetku propovijedi poslužena je Gospodnja večera.

Svakog dana su održavane razne spotske aktivnosti, dok se u četvrtak održao poseban program s timskim igrama i Talent show.

Zajedništvo je zaključeno s ‘Ribarskom večeri’ uz roštilj.

U pratnji propovjednika Barretta Coffmana bila je njegova obitelj, supruga Karen i njihovo četvero djece Bailey, JP, Milbery Ann i William.

Mislav Ilić
Robert Bogešić

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher