Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

5.0 Church Planting University

Od 2. do 4. listopada 2014 godine u Budimpešti se održao peti regionalni seminar Crkve Božje pod naslovom «Institut za razvoj crkve». Na seminaru su, uz učesnike iz naše zemlje, bili i učesnici iz Češke, Mađarske, Srbije i Sjedinjenih Američkih Država. Sve okupljene pozdravio je regionalni nadglednik za Crkvu Božju – Centralna Europa i Balkan, dr. Jonathan Augustine s motivacijskom temom «Umanjiti sebe kako bi vrijednosti kraljevstva Božjeg oko nas rasle».

Kao i kod svakog CPU susreta učesnici su bili podijeljeni u 5 radionica: pastoralni rad, rad s djecom i mladima, slavljenje, mediji i socijalna podrška i savjetovanje. Pri timu iz Hrvatske Vladimir Pšenko i Danijel Vuga sudjelovali su u radionicama pastoralnog rada, Zlatko Celik sudjelovao je u radionici rada s djecom i mladima, David Kovačević u radionici slavenja, Ivan Kovačević u radionici medija i David Hvala u radionici socijalne podrške i savjetovanja.

Svi učesnici bili su ohrabreni motivacijom kako je u radu kraljevstva Božjeg važno osloniti se na Isusov model u njegovom odnosu prema učenicima i ljudima općenito. Taj model se sastoji u razumijevanju kako «voditi druge znači drugima služiti».

10/2014, Danijel Vuga i David Kovačević

 

(preuzeto s crkvabozja.hr)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher