Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

45. Dolina blagoslova

 

urednistvo@dolina-blagoslova.com

U subotu, 16. svibnja, u prostorijama hotela “LAV” u Vukovaru, održan je 45. po redu ekumenski pjesnički i glazbeni susret pod nazivom „Dolina blagoslova“. U dvorani su „Ružička“ nastupili: zbor TREVECCA, (vis) KAMEN ZAGLAVNI, Nataša Vukadinović, Dolores Đapić, s. Doroteja Krešić i bend „Dolina blagoslova“.

Članovi zbora TREVECCA dolaze iz Nashville-a (SAD), nadaleko poznatog grada po country glazbi. Studenti su Nazarenskog sveučilišta i po prvi puta su posjetili Vukovar. Dok su pjevali pjesmu Chrisa Tomlina „God of This City“ (Bog ovoga grada) u refren su stavili i ime našega grada Vukovara – što je publika oduševljeno pozdravila. Otputovali su puni dobrih dojmova i javili se sa sljedećim riječima: „Susreli smo toliko mnogo posebnih ljudi u Vukovaru u proteklih nekoliko dana“.

Pod vodstvom Dražena Hodaka, tri je pjesme otpjevao vokalno-instrumentalni sastav KAMEN ZAGLAVNI (ranije pod nazivom: vis FRANJEVAČKE MLADEŽI) iz Borova Naselja: „Naš Bog je velik“, „Božje djeloiMi želimo uzdić‘ Isusa. Ovo je bio već njihov peti nastup, svaki iznimno kvalitetno i sadržajno odrađen. Nataša Vukadinović iz Osijeka otpjevala je 135. psalam u duhu pravoslavne tradicije. Časna sestra Doroteja Krešić iz Vukovara, Dolores Đapić i Nataša Vukadinović zajedno su s publikom pjevale poznatu pjesmu „Krist na žalu“.

Gosti su iz Nashville-a na samome kraju otpjevali popularnu pjesmu iz njihovog okruženja „Country Roads“. Dirljiv je trenutak nastao kad su se spontano na pozornici njima pridružili i Nataša Vukadinović te Juraj Elez (inače ljubitelj country glazbe iz vis-a KAMEN ZAGLAVNI) te su radosno i poletno zajedno pjevali s članovima  zboraTrevecca.

Domaći je bend „Dolina blagoslova“, pod vodstvom Davida Kovačevića, otvorio i zaključio ovaj susret zajedništva pjesmama: „Uzvišeno ime Gospodnjei Moj Otkupitelj je živ“. Program je vodila Renata Jurčević Pšenko. Iduća se Dolina blagoslova u hotelu Lav planira za subotu, 13. lipnja, kada je i peta godišnjica ovih ekumenskih susreta. Snimku možete pogledati na www.dolina-blagoslova.com

 

INFO: Dolina blagoslova

 

 

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher