Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Nepotizam, sukob interesa i poslovna etika

Centar za poslovnu etiku Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu organizirao je 24. veljače 2018. godine znanstveni simpozij o temi „Nepotizam, sukob interesa i poslovna etika”.

U prvom dijelu simpozija bila su održana predavanja „Adam Bellow o povijesti nepotizma” (Robert Đidara), „Formalni okvir sukoba interesa” (Ivana Đuras), „Nepotizam, kronizam i favoritizam te njihove posljedice” (Neda Rogošić), „Kriza liderstva i ‘kroni’ kapitalizam” (Ratka Jurković, Matea Jambrešić), „Privatno vlasništvo, obiteljsko poslovanje i nepotizam” (Ivan Koprek), „Prednosti održavanja obiteljskih odnosa na poslu” (Anita Calvert), „Etnički nepotizam” (Dajan Topalović) i „Zašto je nepotizam neetičan?” (Maja Žitinski).

U drugom dijelu simpozija održana su predavanja „Nepotizam i sveučilište” (Josip Berdica), „Nepotizam i sustav vrijednosti” (Josip Milić), „Državni poslovi i očevo srce. Nepotizam u Bibliji” (Taras Barščevski), „Nepotizam u Kur’anu” (Lamija Alili), „Incidencija nepotizma u kontekstu Staroga i Novoga zavjeta” (Danijel Časni), „Nepotizam i protestantska etika” (Mislav Ilić), „Nepotizam i Crkva – neke povijesne crtice” (Ivica Musa) i „Ekonomsko – poduzetnički vidik nepotizma” (Tomislav Bunoza).

Među izlagačima s raznih područja društvenog djelovanja svoje radove su iznijeli Danijel Časni, predavač na Biblijskom Institutu u Zagrebu i Mislav Ilić, propovjednik Kristove Crkve Kušlanova u Zagrebu. Danijel Časni govorio je na temu incidencija nepotizma u kontekstu Staroga i Novoga zavjeta, dok je Mislav Ilić govorio o nepotizmu i protestantskoj etici.

Svi radovi biti će izdani u zborniku tijekom ove godine.

Mislav Ilić

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher