Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

41. Dolina blagoslova

U subotu, 28. lipnja, u prostorijama hotela “LAV” u Vukovaru, održana je 41. po redu “Dolina blagoslova“. Glavni je gost bio Koos Vis iz Leusdana, Nizozemska a nastupili su još glazbeni sastavi “Nebo” iz Samobora te “Istočni svjetionik” iz Iloka. Po prvi puta je nastupio i Andrej Dorić, četrnaestogodišnji glazbenik iz Osijeka.

Susret su zajednički organizirali Crkva Božja u Vukovaru i Misija Kristove crkve uz podršku Ekumenske inicijative žena iz Omiša te udruge “Luč” iz Berka.

Koos i njegova supruga Juup po prvi puta su posjetili Vukovar. Dolaze iz malog gradića Leusdana, veličine Vukovara. Koos je vrlo osebujan glazbenik, dinamičan i kreativan. Javno se glazbom bavi od 1965. godine, kada svira i pjeva na vjenčanjima i raznim zabavama.

Kasnije se posvećuje isključivo gospel glazbi. Voditelj je pjevanja u crkvi a također i podučava glazbenom umijeću pojedince i glazbene sastave. Kao glazbenik, nastupao je na raznim koncertima, između ostaloga i u Rotterdamu (Nizozemska), Kopenhagenu (Danska), Madridu (Španjolska) i Novom Sadu (Srbija). Na „Dolini blagoslova, nastupio je solo, a također i zajedno s glazbenim sastavom „Dolina blagoslova“: pjevali su dio pjesme na engleskom, a onda dio na hrvatskom.

Glazbeni sastav „Nebo“ nastupio je po drugi puta na „Dolini blagoslova“. Ovaj peteročlani sastav čine: Nenad Jambrović (voditelj), Zorica Jambrović, Ervin Budiselić, Mihovil Dorotić i Kornelija Turić Dorotić. Dolina blagoslova posebno potiče izvođenje autorskih pjesama. Ovaj je sastav izveo dvije takve pjesme. „Duše Sveti naš“ autorski je rad Ervina Budiselića, teologa i predavača na Biblijskom institutu u Zagrebu. Pjesmu „Pusti me na križu“ (tekst: Maja Horvat) uglazbio je Nenad Jambrović. Mihovil Dorotić, po struci glazbenik, predivno je s klarinetom izveo nekoliko solo dionica.

Glazbeni sastav „Istočni svjetionik“ (voditelj: Jan Čief) iz Iloka napravio je novi korak u promicanju Doline blagoslova. Tri sata prije početka pjesničkog i glazbenog susreta u hotelu Lav, pjevali su i svirali duhovne pjesme na glavnom vukovarskom trgu. Na kraju su uputili poziv prisutnima u hotel Lav – na Dolinu blagoslova. U dvorani „Bauer“ hotela Lav izveli su četiri pjesme; jedna od njih je bila i rap pjesma „Dolazi dan“ (autor: Vladimir Ferdelj iz Zagreba), koju su „odrapali“ u duetu dječaci David i Dino, članova sastava.

Po prvi je puta nastupio i četrnaestogodišnji Andrej Dorić, učenik matematičke gimnazije u Osijeku. Prijavio se na naš poziv glazbenicima na web stranici i otpjevao pjesmu „Anđeli u kosi“. Tekst je napisao njegov otac Zorislav a glazbu i aranžman Dario Plevnik. Andrej je izdao dva albuma pjesama a treći je u izradi.

Dragica Aleksa, voditeljica udruge „Luč“ iz Berka, ovaj je puta predstavila počnu priču o tome kako nam se stvari koje činimo, bilo dobre ili loše, jednog dana vrate u nekim novim okolnostima – možda i nakon mnogo godina.

U nastavku slijedi tekst pjesme „Pusti me do križa“, u izvođenju glazbenog sastava „Nebo“ iz Samobora:

PUSTI ME DO KRIŽA

Tekst: Maja Horvat Glazba: Nenad Jambrović

Pusti me da plačem, pod križem da jecam,
ponizno se spuštam, pod teretom klecam.
Slomljenih sad krila k’o ranjena ptica,
bez milosti Tvoje jadna sam sitnica.

REF: Dolazim (dolazim), Tebi (Tebi),
krijepiš sam biće moje.
Dolazim (dolazim), Tebi (Tebi),
milost za me to je.

Pusti na me snagu, dubinom te molim,
dalje već ne mogu, premda križ Tvoj volim.
Strijele Ti odapni, tjeraj silu kletu,
učini od mene čistu dušu svetu.

Pusti mir svoj na me, tjeskoba će pasti,
slomljena će krila duše mi zarasti.
Bit ćeš ljubav moja, to već ćutim, znadem,
a ona tek želi da ti srce dadem.

Pusti me do križa, blaženstvo da kušam,
melodiju neba iz daljine slušam.
Osjećam sloboda puni biće moje,
i jedno sam s Tobom ispunjenje Tvoje.

SAMSUNG DIGITAL MOVIE IMG_7723

 

IMG_7687 SAMSUNG DIGITAL MOVIE

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher