Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

3. Ekumenski susret mladih “Franjo Jurak”

 

Zagreb, 8. lipnja 2013. – U subotu, 8. lipnja 2013. u Župi sv. Marka Križevčanina u Zagrebu, na malonogometnom igralištu Osnovne škole Augusta Šenoe, održan je malonogometni turnir i 3. ekumenski susret mladih “Franjo Jurak”. Susret je započeo molitvom  svih momčadi, koju je predvodio vlč. Odilon Singbo, župni vikar Župe sv. Marka Križevčanina.

Na nogometnom turniru sudjelovalo je šest ekipa iz pet različitih kršćanskih Crkvi. Sudjelovali su mladi: iz Makedonske pravoslavne crkve, iz Baptističke crkve, iz Evanđeoske pentekostne crkve, iz Biblijskog instituta Kristove crkve te iz seniorske i veteranske ekipe Župe sv. Marka Križevčanina.

Igrala se dinamična, uzbudljiva i dobra igra a momčadi su se odnosile prema protivničkim ekipama u kršćanskom duhu, puni poštovanja. Svaka utakmica započela je zajedničkom molitvom.
Konačni poredak nogometnog turnira:

1. Baptistička crkva
2. Župa Sv. Marka Križevčanina 1 (seniori)
3. Makedonska pravoslavna crkva
4. Evanđeoska pentekostna crkva
5. Župa Sv. Marka Križevčanina 2 (veterani)
6. Biblijski institut Kristove crkve.

Fair play ekipom proglašena je ekipa Biblijskog instituta Kristove crkve. Najboljim golmanom proglašen je Pave Kerep, vratar iz Baptističke crkve. Najboljim strijelcem proglašen je Djokić s 12 pogodaka, igrač iz Makedonske pravoslavne crkve. Najboljim igračem turnira proglašen je Saša Knežević, igrač iz Baptističke crkve.

U nastavku susreta održan je kratki duhovni koncert. Susret je završio kršćanskim agapeom u 22 sata.

Cijeli susret održan je u spomen Franji Juraku, pokojnom dugogodišnjem župniku Župe sv. Marka Križevčanina u Zagrebu. Susret je imao dobrotvorni karakter jer se prikupljala novčana pomoć za našeg brata i prijatelja Hrvoja Babića, koji boluje od teškog oblika tumora kostiju. Hrvoje je nekadašnji orguljaš i voditelj mješovitog župnog zbora, voditelj zbora mladih, dugogodišnji basist i aranžer grupe “Božja slava band” te Nadbiskupijskog zbora mladih Zagrebačke nadbiskupije.

Josip Štefanac

 

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher