Koprivnica, 11. svibnja 2019. – Dana 11. svibnja 2019. godine u hotelu Podravina održan je susret duhovne poezije i riječi uz kavu, na kojem su sudjelovali predstavnici raznih kršćanskih crkava, koji su izvodili pjesme i svjedočanstva.

Na susretu, kojeg je vodila Astrid Dijana, okupilo se 70-tak gostiju iz Koprivnice i okolnih mjesta, Varaždina, Bjelovara, Zagreba, Reto centra iz Zagreba te studenti Sveučilišta Nazaren iz San Diega (SAD). Za goste iz SAD-a prevodio je Vjekoslav.

U glazbenom dijelu, tijekom susreta, sudjelovali su Vedrana, Miran i Nino, dok je duhovne pjesme čitao Ivica.

Iskustva kako su se spasili, uz Božju pomoć, od ropstva droge okupljenima su podijelile Vlatka (Hrvatska) i Adina (Crne Gora), dok su pjesme izvele Magdalena (Hrvatska) i Sofia (Bugarska). Sve djevojke su članice Reto centra iz Zagreba.

U duhovnoj poruci govorio je pastor Evanđeoske pentekostne crkve iz Varaždina Zdenko, koji je čitao biblijske retke iz Evanđelja po Ivanu 11 poglavlje koji opisuju događaje kada je Isus Krist uskrsnuo Lazara.

Nakon poruke, pastor Zdenko molio se za sve koji su, na njegov poziv, pristupili molitvi za njihove potrebe.

Izvan dvorane Dalibor iz Bjelovara je izložio kršćansku literaturu koju su nazočni mogli, po završetku susreta, besplatno uzeti.

 

Robert Bogešić