Ženski odjel Protestantskoga evanđeoskoga vijeća organizirao je 23. ožujka u hotelu Osijek proljetni doručak za žene. Posebna gošća – Žuža Onasoga iz Srbije, govorila je o temi „Voli svoj život“. Marija Koprivnjak, uz pozdrav u ime organizatora, objasnila je kako je svakoj gošći namijenjena uz biblijski citat i jedna vrećica cvjetnog sjemena, čime se željelo podsjetiti na poruku majke Terezije: Cvjetaj tamo gdje si posijana. „Mi žene pozvane smo suosjećati sa ženama koje pate zbog svoje ili tuđe greške“, kazala je Marija Koprivnjak i napomenula kako je cilj pokazati sitnim gestama protkanim s mnogo ljubavi da život ima smisla i da ni jedna suza nije uzaludna.

U bogatome i dobro osmišljenom programu, mogla se čuti i priča Vukovarke Ljiljane koja se, kako je rekla, s Božjom pomoći izvukla iz pakla alkoholizma i na kraju poručila kako Bog nikada ne napušta svoju djecu. Priču je imao i mladi Vladimir Ferdelja, student druge godine zagrebačkoga Ekonomskoga fakulteta, a on ju je „odrepao“.

Katkad je doista teško voljeti život ispunjen teškoćama, a mi žene i brige čitavoga svijeta često natovarimo na svoja ramena. No željela bih ohrabriti sve žene i kazati im da je naša nada u Bogu, a dom u nebu – kazala je Žužana Onasoga. Dodala je kako svaka žena ima svoju specifičnu priču, jer „Bog ih za svaku drukčije piše“.

Lj. Bobalić, preuzeto iz Glasa Slavonije