Washington 6. – 8. veljače, 2018. – U Washington DC, u Sjedinjenim Američkim Državama, održan je 66. Nacionalni molitveni doručak, na kojem je u ime CBAID-a i PEV-a prisustvovao i Elvis Džafić, savjetnik za razvoj programa CBAID-a i voditelj programa CBAID-a u Grčkoj. Elvis Džafić bio je dio hrvatske delegacije, u kojoj su bili i Mario Kapulica, Ivka Barić, Marijana Petir, Slaven Dobrović, Marko Vojković i Silvije Hraste.

Nacionalni molitveni doručak u Washington DCu svake godine okuplja preko 5000 sudionika iz cijelog svijeta, kako bi se zajedno usredotočili na osobu Isusa Krista, te bili ohrabreni započinjati inicijative koje će promovirati Božje kraljevstvo u kontekstu u kojem se nalaze. Tako je i Elvis Džafić bio ohrabren nastaviti djelovati prema osnivanju inicijative «ERA – Evangelical Relief Agency», platforme koja bi okupljala sve crkvene humanitarne organizacije i crkve koje se bave humanitarnim radom u Hrvatskoj. S tim ciljem na umu, za vrijeme trajanja susreta, Elvis se susreo s predstavnicima nekoliko svjetskih humanitarnih organizacija, kao što su Samaritan’s Purse i USAid, te programa World Food.

Po povratku u Hrvatsku, Elvis je komentirao, «Znam da će sudionici ovogodišnjeg Doručka doprinijeti razumijevanju velikih problema s kojima se svijet suočava, raditi na širenju vrijednosti koje su svijetu potrebne, a sve to s ciljem da osnaže mir i stvore prostor gdje svako ljudsko biće može živjeti dostojanstveno, imati pozitivne aspiracije i postizati zdrave uspjehe.»