Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Biblija365 – Božja riječ na dlanu

Biblija365 jedan je od brojnih alata koji se nude čovjeku današnjice kako bi pristupio riječima živoga Boga! To je prva hrvatska interaktivna mobilna aplikacija za čitanje Biblije, ali i razne društvene aktivnosti koje je služba Biblija365 organizirala ili podupirala! Interaktivna mobilna aplikacija Biblija365, razvijena i pokrenuta 2017. godine, djelatna je već šestu godinu.

Danas se djelatnost službe Biblije365 može jasno vidjeti, osim kroz prisutnost ove široko poznate i korištene aplikacije za čitanje Biblije, i kroz društveni angažman promoviranja čitanja Biblije u sklopu godišnjega Javnog čitanja Biblije te u organizaciji i podupiranju mnogobrojnih događanja u kojima Biblija ima središnje mjesto.

Započelo je tako da je pastor Evanđeoske pentekostne crkve „Stijena spasenja“ iz Zagreba, Ratko Medan, u proljeće 2016. godine promišljao o svome odnosu s Bogom i o odnosu njegove zajednice s Bogom, o njihovu zajedničkom temelju u Riječi i o praktičnom načinu kako da njegova lokalna crkva bude još više ujedinjena u zajedničkom svakodnevnom hodu kroz Riječ.

Ideju o Bibliji365 slijedila je želja da Biblija dosegne što više pojedinaca putem suvremene tehnologije. Tako je, od lokalne želje da crkvena zajednica zajedno i svakodnevno prati biblijska čitanja i svake godine iznova pročita cijelu Bibliju, projektni tim Biblije365 počeo promišljati šire. Od tada do danas pokreće ih želja da ovakvo čitanje omoguće svakome, ponajviše onome tko Bibliju nije još nikada uzeo u ruke.

Ono što će poslije zaživjeti gotovo kao moto i definicija aplikacije, a to je populariziranje čitanja Biblije, razvilo se iz dviju istina: živimo u kulturi nečitanja, štoviše, živimo u kulturi nečitanja Biblije.

Služba Biblije365 može se promatrati kroz dva aspekta djelovanja; nazovimo ih „digitalni“ i „praktični“. Dakle, Biblija365 svoj je rad započela kao prva hrvatska interaktivna aplikacija, unikatna u svijetu, koja je ponudila kontinuirane i specijalizirane planove čitanja Biblije

Osim moderiranja plana čitanja, dodavanja novih tematskih planova, promjena autora duhovnih promišljanja, aplikacija je 2021. godine donijela i novost u obliku 52 kartice za tjedno pamćenje ključnih tekstova Svetog pisma koje se mogu koristiti u digitalnom ili papirnatom obliku.

U skladu s novim projektima The Bible Projecta, iste je godine najavljena i nova serija video materijala „Kako čitati Bibliju“. Početkom 2022. godine aplikacija je još dobila na svojoj unikatnosti i interaktivnom sadržaju tako što je unutar biblijskog teksta omogućila pristup ekskluzivnim materijalima u obliku fotografija, karata i modela različitih biblijskih lokacija te s popratnim povijesno-biblijskim komentarima objašnjenja uz svaku fotografiju koji oživljavaju biblijski tekst suvremenom čitatelju.

Već samim promišljanjem o svim načinima prenošenja Božje riječi tijekom povijesti razvoja čovječanstva, koja je očuvana u svom izvornom obliku nalazila načine da dođe do modernog čovjeka svakog razdoblja, dajemo slavu Bogu koji je to omogućio, ali se u zahvalnosti prisjećamo i svih ljudi povijesti koji su noseći Bibliju kao štafetu dosegli cilj da je predaju sljedećoj generaciji.

Uključite se!

Judita Paljević Kraljik i Dalibor Kraljik

(Više možete pročitati na https://book.hr/biblija365-bozja-rijec-na-dlanu/)

Ostale teme

Vijesti

Zajedničko bogoslužje uz spomen 90-te obljetnice Crkvene općine Antin/Tordinci

Vijesti

Održana ‘Jedinstvena,’ konferencija za žene

Vijesti

Zajedničko nedjeljno bogoslužje i godišnja skupština Baptističke crkve Zagreb

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”

Vijesti

Progonstvo kršćana danas i kakve to veze ima sa mnom?

Vijesti

Pastori nastavili učiti i razmišljati o revitalizaciji crkve