Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Zašto Bog dopušta zlo?

Čakovec 25. rujna 2022. (IBA) – Dvanaest je godina od kada BC Betanija svaku jesen za slušatelje radio emisija ‘Sola Gratia’, koje se redovno emitiraju već devetnaest godina, organizira trodnevne evangelizacijske konferencije. Ove godine tematsko pitanje glasilo je ‘Zašto Bog dopušta zlo?’

Bog je dobar,  Bog je svemoguć, zlo postoji. Ako je Bog dobar, ako je svemoguć ne bi li On morao zaustaviti i iskorijeniti zlo? Na ovu teodicejsku trilemu, na ovo uvijek aktualno, osjetljivo, delikatno, opasno i složeno pitanje na koje nema jednostavnih, površnih i naučenih odgovora, odgovarao je misionar Grace Community Church dr. Todd Dick, čija tema je glasila ‘Zlo kao pomoć u potrazi za Dobrim’.

Drugu večer pastor Baptističke crkve iz Daruvara Ivan Špičak, glavno tematsko pitanje obrađivao je podtemom ‘Zlo kao oruđe u rukama suverenog Boga’, dok je konferenciju u nedjelju navečer zaključio pastor Baptističke crkve Betanija dr. Damir Pintarić, odgovarajući na pitanje ‘Kako čovjek postaje zao’.

Pjevački zbor BC Betanija, gosti glazbenici Simeon Goga i Špičak Ivan, doprinos djece i mladih upotpunili su događaj koji je u ne maloj mjeri dao, ponudio odgovor na pitanje ‘Zašto Bog dopušta zlo?’.

Cijeli događaj možete pregledati na: 
Web stranici
You tube kanalu
Facebook stranici

(preuzeto s baptist.hr)

Ostale teme

Vijesti

Održana ‘Jedinstvena,’ konferencija za žene

Vijesti

Zajedničko nedjeljno bogoslužje i godišnja skupština Baptističke crkve Zagreb

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”

Vijesti

Progonstvo kršćana danas i kakve to veze ima sa mnom?

Vijesti

Pastori nastavili učiti i razmišljati o revitalizaciji crkve

Vijesti

Svečano otvorena nova zgrada Srednje škole Čakovec