Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Vjeroučitelji na stručnom skupu u Zagrebu

Zagreb, 23. rujna 2023. (IBA) – Stručni skup za vjeroučitelje baptističkog i evanđeosko pentekostnog vjeronauka, održan je u Zagrebu, u prostoru Baptističke crkve u Radićevoj 30 na temu „Novi žar za vjeronaučnu nastavu“.  Ovaj je stručni skup također bio prigoda za obilježavanje 30 godina zajedništva vjeroučitelja različitih denominacija koje dolazi do izražaja kroz redovite zajedničke susrete.

Uvodnu riječ je imao Timothy I. Špičak, dipl. teolog koji je prisutne ohrabrio prigodnim tekstom iz 1. Kor 15, 50-58, s naglaskom na 58. retku: Prema tome braćo moja ljubljena, budite čvrsti, nepokolebljivi, uvijek napredujte u djelu Gospodnjem, svjesni da vaš trud u Gospodinu nije uzaludan! Ohrabrio je vjeroučitelje riječima „vaš trud nije uzaludan“ zbog milosti koja nas je dotakla i koja nas mijenja, zbog toga jer svi nećemo umrijeti, zbog toga što je preobražaj zagarantiran (on se događa već sada, a jednog dana ćemo biti kao što je On)i zbog toga što nam je pobjeda dana po Kristu; stoga hrabro pobjeđujemo.

Irena Mihaljević, učiteljica, govorila je o motivaciji u vjeronaučnoj nastavi, što je to dobra motivacija, kako ju kvalitetno pripremiti i uravnoteženo iskoristiti u nastavi vjeronauka, dala je i neke praktične primjere.

Helena Moguš, vjeroučiteljica, govorila je o važnosti unutrašnje i vanjske motivacije, osvrćući se na primjer Isusa kao učitelja koji je privlačio pozornost svojih slušatelja svih dobi i uzrasta. Primjerom iz svog osobnog iskustva gdje je sama našla poticaj za ovo predavanje ali i za svoju službu kao vjeroučitelja potaknula je prisutne da u Božjoj Riječi i Njegovom obećanju pronađu novu snagu i žar za daljnju službu.

Na temu Motivirani roditelji govorila je Marija Buljat, vjeroučiteljica i istaknula koliko je važna suradnja roditelja i vjeroučitelja, a zanimljivim intervjuom Petre Bohal i Petre Novačić je zorno prikazana upravo ta tematika.

Pored predavača, u programu je sudjelovalo i nekoliko vjeroučitelja koji su govorili o tome otkuda oni osobno crpe motivaciju za nastavak vjeroučiteljske službe čak i onda kada je to teško. Sudjelovali su Nikolina Kubica, Božica Šomođi, Hrvoje Šredl i Edita Turinski.

Svi su vjeroučitelji dobili prikladan poklon, rokovnik s natpisom „Tvoj trud u Gospodinu nije uzaludan“, a glazbeni sastav Fokus je isti taj redak izvanredno prenio kroz istoimenu pjesmu.

Edita Turinski, vjeroučiteljica

(preuzeto s baptist.hr)

Ostale teme

Vijesti

Zajedničko bogoslužje uz spomen 90-te obljetnice Crkvene općine Antin/Tordinci

Vijesti

Održana ‘Jedinstvena,’ konferencija za žene

Vijesti

Zajedničko nedjeljno bogoslužje i godišnja skupština Baptističke crkve Zagreb

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”

Vijesti

Progonstvo kršćana danas i kakve to veze ima sa mnom?

Vijesti

Pastori nastavili učiti i razmišljati o revitalizaciji crkve