Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Važnost susreta s Gospodinom i bližnjima!

U Vukovaru24. veljače, 2023., u Crkvi Božjoj Vukovar, organiziran je susret mladih koji su vodili Arnela i David Kovačević a 26. veljače, održan je susret u kutku Doline blagoslova  (Kristova Crkva) na inicijativu Renate Pšenko. U organizaciji susreta promišljali smo važnost novozavjetnih izvještaja o ljudima čiji su životi promjenjeni zbog osobnog susreta s Isusom Kristom, s Njegovom životvornom riječju.

U našoj svakodnevici, u dinamici svih obveza, previše je informacija koje uznemiruju; ratne scene, potresi, ekonomska i klimatološka previranja. Ljudsko biće, osobito mladi svjedoče duboku želju za istinskim prijateljskim odnosima, iskrenom ljubavi i postignuće osobne stabilnosti i sigurnost, sve ono što može jamčiti vedru i sretnu budućnost.

Je li to samo isprazni san, zasigurno ne?! Čovjek je stvoren za ono što je veliko, za beskonačno. Sve drugo je nedovoljno, sv. Augustin bio je u pravu kada je rekao: nemirno je srce naše dok se ne smiri u Tebi. Težnja za smislenim životom ukazuje na činjenicu da smo Božja stvorenja, da nosimo njegov »otisak«. Bog je život i zato svako biće teži životu! Utemeljeno navedenom biblijskom objavom promišljamo da susret i zajedništvo donose istinsku radost povezanu u odnosu s Bogom.

Prva riječ Gospodina Isusa u Ivanovu Evanđelju glasi: “Što tražite”? Što žele dvojica učenika Ivana Krstitelja koji se za Gospodinom zaputiše, na upit Gospodina su odgovorili: “Učitelju, (‘rabbi’), gdje stanuješ?” Traže više, jer ljudsko biće je u svojoj naravi u traganju, istraživanju i propitkivanju za svoj smisao i težnju prema beskonačnom. Želimo uvijek više, sve do punine života. Odgovor Gospodina je glasio: Dođite i vidite!

Susret s Gospodinom Isusom moguć je svakom ljudskom biću koje traži istinski mir i životni smisao. Riječ Gospodinova jamči: »Tražite i naći ćete…« Štoviše, on sâm kuca na vrata ljudskih srdaca, kako stoji u posljednjoj knjizi Svetoga pisma, Otkrivenju: »Evo stojim pred vratima i kucam; otvori li tko, ući ću k njemu i večerati s njime i on sa mnom.« Susresti ga se može u čitanju i slušanju Njegove riječi, u molitvi, ali i u služenju bližnjima.

2/2023.

mr.sc. David Kovačević, đakon

(foto: Mateja Kovačević)

(preuzeto s crkvabozja.hr)

Ostale teme

Vijesti

Održana ‘Jedinstvena,’ konferencija za žene

Vijesti

Zajedničko nedjeljno bogoslužje i godišnja skupština Baptističke crkve Zagreb

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”

Vijesti

Progonstvo kršćana danas i kakve to veze ima sa mnom?

Vijesti

Pastori nastavili učiti i razmišljati o revitalizaciji crkve

Vijesti

Svečano otvorena nova zgrada Srednje škole Čakovec