Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Uskršnja čestitka

Dragi u Kristu!

Nakon tragedije Velikog petka, Gospodinove muke i polaganja Njegova tijela u grob, dogodio se začuđujući zaokret. Na treći dan – grob je prazan! U središtu Pisma, u središtu svjedočenja vjere jest Uskrsli. Kristov prazan grob objavljuje Božju ljubav, milosrđe, poniznost i blagost koje pobjeđuju zlo, mržnju, očaj, sebičnost i smrt.

Evanđelist Ivan je zabilježio nesvakidašnju ponudu, Uskrsli Gospodin je prihvatio Tomin zahtjev da dodirne tragove Njegovih rana. Osobit je to čin ljubavi u kojoj se događa iskustvo preobrazbe iz osobe propitkivanja/sumnje u osobu vjere! Toma je iskustvom susreta i poziva Uskrslog, odgovorio ispovijedanjem vjere: „Gospodin moj i Bog moj!“

U Tominoj ispovjedi „moj“ Gospodin i „moj“ Bog!, svjedočanstvo je osobnog iskustva koje se u svakodnevici nastavlja živjeti iz povezanosti s Uskrslim (usp. Aneslm Grün). Istinski življeno kršćanstvo, zahvaćeno snagom uskrsnuća prožeto je radošću trajne nade. Tamo gdje se dogodio susret s Uskrslim ne može se ostati ravnodušnim na poticaje Božjeg Duha.

Uskrsli Gospodin i danas svojim pozivom i objavom: „…evo mojih ruku!“ raspršuje svaku sumnju u snagu vjere, da nad patnjom križa sjaji uskrsna zora i da će nad izmučenim licima zasjati sunce radosti, nasuprot svake obmane blagoslov Njegove istine i ljubavi! Molimo srca uzdignutih Gospodinu da u svima nama iskri radost Njegova Uskrsa, po snazi izlivena Duha koji daje novi život i sve nas čini djelatnima u Njegovoj ljubavi.

Uskrsli Gospodin bio s Vama, podario Vam istinsku radost i nadu!

Blagoslovljen Uskrs!

Vinkovci, o Uskrsu 2023.

Matej Lazar Kovačević,

nadglednik/biskup Crkve Božje u RH

Ostale teme

Vijesti

Održana ‘Jedinstvena,’ konferencija za žene

Vijesti

Zajedničko nedjeljno bogoslužje i godišnja skupština Baptističke crkve Zagreb

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”

Vijesti

Progonstvo kršćana danas i kakve to veze ima sa mnom?

Vijesti

Pastori nastavili učiti i razmišljati o revitalizaciji crkve

Vijesti

Svečano otvorena nova zgrada Srednje škole Čakovec