Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Svečano otvorena nova zgrada Srednje škole Čakovec

U izgradnju prve faze uloženo je oko 2,9 milijuna eura, a novac je prikupljen isključivo donacijama pa su posebni gosti na današnjoj svečanosti bili glavni donatori Škole

Čakovec, 13. travnja 2022. (emedjimurje /IBA) – Srednja škola Čakovec svoje je prve učenike dočekala prije 12 godina, a danas je svečanim obilježavanjem završetka prve faze izgradnje nove zgrade okrenuta nova stranica u povijesti prve kršćanske škole u Međimurju.

Gotovo dvije godine trajala je izgradnja nove školske zgrade najmlađe srednje škole u Međimurju u koju je uloženo oko 2,9 milijuna eura, a novac je prikupljen isključivo donacijama.

Posebni su gosti stoga na današnjoj svečanosti bili glavni donator dr. Friedhelm Loh, direktor Zaklade Wertestarter Hartmut Hühnerbein i podupiratelj projekta Reinhard Qwast.

Sve je uzvanike na početku pozdravila ravnateljica Srednje škole Čakovec Gordana Ramušćak, a potom i Bratoljub Horvat u ime osnivača, Saveza baptističkih crkava Republike Hrvatske i Baptističke crkve s pastoralnim centrom u Čakovcu.

Čestitke na odrađenom poslu i novom zamahu u radu škole uputili su i zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, međimurski župan Matija Posavec te gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini koja je gostima uručila i povelje zahvalnosti Grada Čakovca, a potom je zajedno s dr. Lohom prerezala i vrpcu. U programu svečanosti nastupili su učenici Srednje škole Čakovec.

Ovom prvom fazom izgrađena je školska zgrada i opremljeno je prizemlje, uređeni su prilazni i kolni putovi i školski trg, a u drugoj fazi na redu je izgradnja kabineta za fizioterapeute i medicinske sestre te sportska dvorana, za što je potrebno još 3,5 milijuna eura.

Tekst je preuzet s eMeđimurja

Foto: BŠK

(preuzeto od baptist.hr)

Ostale teme

Vijesti

Pastor Tomislav Zorić u emisiji „Zajedno u duhu“

Vijesti

Tri dana koja su promijenila svijet

Vijesti

PEV uskršnja čestitka i poruka/EA Croatia Easter Greeting and Message

Vijesti

Izložba i panel “Prozori u ljepotu”

Vijesti

Stručni skup vjeroučitelja baptističkog i evanđeoskog pentekostnog vjeronauka „Stvoreni tako čudesno“

Vijesti

BC Zagreb – bogoslužje krštenja