Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Svečano i zahvalno za godine uložene u službu Bogu i ljudima

Rijeka, 15. listopada 2023. (IBA) – U riječkoj Baptističkoj crkvi svečanim su bogoslužjem uz pjesme zbora ‘Gloria Dei’ i cijele zajednice, domaćini i njihovi gosti pristigli iz više zemalja od SAD-a do Nepala, proslavili Dan zahvalnosti.

O važnosti zahvalnosti kako bi se živjelo slobodan i cjelovit život propovijedao je pastor Giorgio Grlj. Video propovijedi nalazi se ovdje.

Uz zahvalnost Bogu na njegovim darovima koje svakodnevno uživamo, bila je to prigoda zahvaliti i ljudima koji su sebe ugradili u život zajednice i bez kojih bi ju bilo teško zamisliti.

Posthumno je zahvalnost izražena sestrama Mirjani Lerotić i Vasvi Buhić-Tilčer koje su oporučno ostavile svoj imetak crkvi čime su omogućile obavljanje radova na zgradi Pastoralnoga centra. Također se prigodnom pločicom, koja će ostati kao trajna uspomena na zidu Pastoralnoga centra, izrazila zahvalnost i Friedhelmu Lohu, kršćaninu i poslovnom čovjeku iz Njemačke koji je svojim donacijama uvelike pomogao izgradnji centra.

Za dugogodišnju službu vjeroučiteljice, koordinatorice vjeronauka i starješine, zahvalnicu je dobila sestra Edita Turinski. Za dugogodišnje sudjelovanje u službi slavljenja, organizaciji sportskih i glazbenih događanja, zahvalnicu je dobio Vladimir Matošević.

Pastor Giorgio Grlj krajem mjeseca listopada navršava 30 godina službe, te mu je zbog ‘suradnje s kršćanima neovisno o denominacijskoj pripadnosti te neumorno zalaganje za otvorenost i prihvaćanje drugog i drugačijeg, čime će ostaviti neizbrisivi trag u povijesti ove vjerničke zajednice,’ kako stoji u tekstu priznanja, kao i njegovoj supruzi Nevenki, izražena zahvalnost.

Snimka svečanosti uručenja zahvalnica nalazi se ovdje.

Nakon bogoslužja svi su se počastili tortom u čast 30-te obljetnice pastorove službe.

(preuzeto s baptist.hr)

Ostale teme

Vijesti

Pastor Tomislav Zorić u emisiji „Zajedno u duhu“

Vijesti

Tri dana koja su promijenila svijet

Vijesti

PEV uskršnja čestitka i poruka/EA Croatia Easter Greeting and Message

Vijesti

Izložba i panel “Prozori u ljepotu”

Vijesti

Stručni skup vjeroučitelja baptističkog i evanđeoskog pentekostnog vjeronauka „Stvoreni tako čudesno“

Vijesti

BC Zagreb – bogoslužje krštenja