Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Sudjelovanje na Globalnoj konferenciji C-22 Turska za teološke škole

Od 14. do 18. studenoga 2022. godine profesori Biblijskog instituta Zagreb su sudjelovali na konferenciji C-22 u Izmiru u Turskoj koju je organiziralo Međunarodno vijeće za evanđeosko teološko obrazovanje (International Council for Evangelical Theological Education – ICETE). Bio je to ICETE skup s rekordnim brojem sudionika – preko 500 sudionika iz 80 zemalja koji sudjeluju u izvođenju preko 200 različitih teoloških programa u svojim zemljama.

U svom izlaganju dr. Michael A. Ortiz, direktor ICETE-a, osvrnuo se na propuštene prilike za suradnju između formalnog i neformalnog teološkog obrazovanja što je rezultiralo nedovoljnom opremljenošću sve većeg broja pastora i crkvenih vođa u dijelovima svijeta gdje Crkva doživljava eksponencijalni rast. Stoga je pozvao sudionike na suradnju u cilju ostvarivanja vizije Izmira C-22 da ovaj skup ostane zapamćen u crkvenoj povijesti kao katalizator suradnje u teološkom obrazovanju na globalnom nivou, te jačanju Crkve i misija kao nikad do sada.

Glavni tajnik Svjetskog evanđeoskog saveza biskup Thomas Schirrmacher istakao je: „Budućnost Crkve je budućnost njezinih voditelja, ono što danas ulažemo u obrazovanje, osposobljavanje i sazrijevanje novih voditelja oblikovat će Crkvu za deset ili dvadeset godina. Stoga ovaj ICETE skup predstavlja našu vlastitu budućnost.”

Profesori Biblijskog instituta Zagreb sudjelovali su na više radionica koje su se bavile temama vezanim uz teološko obrazovanje, učeništvo, duhovno oblikovanje i obučavanje kršćanskih voditelja.

Profesor dr. sc. Ervin Budiselić istaknuo je kako je: “Ova je konferencija u prvi plan istaknula potrebu za konzultacijama jer je skupina pojedinaca pametnija od samog pojedinca. Takav aktivniji pristup omogućuje i onim malo ‘tišim’ glasovima da dođu do izražaja i ujedno omogućuje izbjegavanje načela rada ‘jedna veličina pristaje svima’. Naprotiv, obrazovne institucije djeluju u različitim okolnostima i nešto što možda djeluje u jednoj zemlji, neće djelovati u drugoj. Ohrabrujući je bio i pristup da prestanemo samo pričati o tome kako teološke institucije koje imaju formalne i neformalne programe mogu zajedno djelovati i surađivati već i da počnemo djelovati.”

(preuzeto s bizg.hr)

Ostale teme

Vijesti

Pastor Tomislav Zorić u emisiji „Zajedno u duhu“

Vijesti

Tri dana koja su promijenila svijet

Vijesti

PEV uskršnja čestitka i poruka/EA Croatia Easter Greeting and Message

Vijesti

Izložba i panel “Prozori u ljepotu”

Vijesti

Stručni skup vjeroučitelja baptističkog i evanđeoskog pentekostnog vjeronauka „Stvoreni tako čudesno“

Vijesti

BC Zagreb – bogoslužje krštenja