Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

STEP Expo Dinner 2022

U organizaciji Studentskog evanđeoskog pokreta (STEP) 4. studenoga 2022. godine u prostorijama STEP-a održan je STEP EXPO DINNER 2022 na kojem su se okupili sadašnji i bivši studenti, članovi STEP-a, predstavnici crkava i podržavatelji STEP-a.

Studentski evanđeoski pokret – STEP, svoje je djelovanje započeo još u ranim 1980-tim godinama. U to je vrijeme STEP (tada ZES – Zajedništvo evanđeoskih studenata) za cilj ima okupiti studente iz raznih evanđeoskih denominacija i šire u cilju duhovnog rasta, poticanja među-evanđeoskog zajedništva i svjedočenja vjere u kontekstu sveučilišta, naglasio je uvodno Siniša Begović, predsjednik odbora STEP-a.

Prema njegovim riječima, vizija STEP-a je da se kod studenata potakne i razvija osoban i stabilan odnos s Bogom kao svojim Stvoriteljem i Spasiteljem, te da primjerom pokazuju da kršćanstvo nije irelevantni životni stil. Naglasio je kako kroz aktivnosti STEP nastoji razvijati aktivno sudjelovanje studenata u svojim lokalnim zajednicama te da se studenti društveno angažiraju i unose kršćanska uvjerenja i vrednote u sve pore društvenog života. STEP teži okupiti, ohrabriti, obučiti i osposobiti studente da žive autentično i svrhovito, kako na svom studiju, tako i u svom daljnjem životu, istaknuo je Siniša.

Govoreći o usmjerenosti STEP-a ka nacionalnom i lokalnom djelovanju, Siniša je posebno ukazao na djelovanje STEP-a kroz IFES – International Fellowship of Evangelical Students i međunarodnu povezanost sa sličnim studentskim udrugama u svijetu. .

Jasmin Avdagić, nacionalni koordinator studentskog rada STEP-a govorio je o načinima kako STEP i njegovi članovi djeluju kroz oblike voluntarizma, prijateljstva i partnerstva te je naglasio  kako je dosadašnji praktični dio STEP-ovog rada bio omogućen kroz donacije koje predstavljaju podršku pomoći da se nastavi djelovati među studentima u Republici Hrvatskoj kako bi se ovom društvu donijelo trajnu pozitivnu promjenu.

Kristijan Cinotti, član odbora STEP-a, iznio je svoje iskustvo studentskog rada u vremenu kada je on studirao, te koliko je to promijenilo njega osobno, njegov način razmišljanja i stavove za cijeli život. U radu STEP-u nalazi razloge i da ga financijski podržava.

O pojedinim aktivnostima STEP-a, kao što su P.O.P. Up konferencija za studente i mlade, koja je održana od 30. rujna do 1. listopada 2022. godine, Alpha tečaj, Zimski kamp 2021./2022., kao i Ljetni studentski kamp koji je održan od 21. do 27. kolovoza 2022. godine na otoku Ugljanu u kampu Činta te ostalim projektima govorili su studenti volonteri David i Maksimilijan.

Nakon prezentacije nastavljeno je druženje okupljenih u prostorijama STEP-a.

Siniša Begović
Robert Bogešić

Ostale teme

Vijesti

Zajedničko bogoslužje uz spomen 90-te obljetnice Crkvene općine Antin/Tordinci

Vijesti

Održana ‘Jedinstvena,’ konferencija za žene

Vijesti

Zajedničko nedjeljno bogoslužje i godišnja skupština Baptističke crkve Zagreb

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”

Vijesti

Progonstvo kršćana danas i kakve to veze ima sa mnom?

Vijesti

Pastori nastavili učiti i razmišljati o revitalizaciji crkve