Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Seminar o revitalizaciji crkve u Zagrebu

Zagreb, 27. siječnja 2024. (IBA) – Dana 27. siječnja 2024. godine u dvorani Baptističke crkve Zagreb održan je, u organizaciji Saveza baptističkih crkvi u Republici Hrvatskoj (SBC RH), seminar o revitalizaciji crkve na kojem je sudjelovalo 40-tak vjernika među kojima i pastori i voditelji zagrebačkih baptističkih i evanđeoskih crkava. 

Nakon uvodne molitve i pozdravnih riječi pastora BC Zagreb Filipa Grujića, seminar su vodili pastor Ivica Horvat, predsjednik SBC-a u RH i pastor Željko Mraz, tajnik SBC-a u RH na temelju knjige „Zdrava crkva“ autora Davida Browna u izdanju SBC-a u RH, koji se, prema riječima pastora Horvata, oslanjao na svoja iskustva revitalizacije crkve u Parizu i vođenju Mreže za revitalizaciju crkve za Europski forum vodstva (ELF) kako bi ponudio viziju i proces za revitalizaciju crkve, s usmjerenjem na europski kontekst.

Seminar je zamišljen i organiziran kao serija interaktivnih predavanja s doprinosom sudionika a teme o kojima se razgovaralo bile su: vizija zdrave crkve, Biblijski temelj revitalizacije crkve, socijalna i društvena te duhovna dimenzija revitalizacije crkve te vodstvo i revitalizacija.

Sudionici su imali prilike za zajedničkim stolovima podijeliti različita iskustva, uspjehe i izazove iz perspektive svojih lokalnih zajednica se zajedno promišljati o revitalizaciji crkve. Neka od pitanja kojima su se sudionici seminara bavili bila su: koji su izazovi komuniciranja Evanđelja suvremenom društvu, kako Crkva odgovara na takve izazove, koji su znaci potrebe revitalizacije u lokalnoj crkvi i još mnoga druga.

Susret je završio zajedničkom molitvom prilikom koje su sudionici imali priliku moliti za i blagosloviti jedni druge i prisutne zagrebačke crkvene zajednice.

Ostale teme

Vijesti

Zajedničko bogoslužje uz spomen 90-te obljetnice Crkvene općine Antin/Tordinci

Vijesti

Održana ‘Jedinstvena,’ konferencija za žene

Vijesti

Zajedničko nedjeljno bogoslužje i godišnja skupština Baptističke crkve Zagreb

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”

Vijesti

Progonstvo kršćana danas i kakve to veze ima sa mnom?

Vijesti

Pastori nastavili učiti i razmišljati o revitalizaciji crkve