Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Royal Rangers vikend kampiranje

U razdoblju od 17. do 19. studenog 2023. godine, Orahovica je bila domaćin vikend kampiranja unutar okvira ‘Royal Rangers’ izviđačkog programa, pružajući mladim sudionicima priliku da kroz niz radionica i hajki prodube svoje razumijevanje važnosti pristupa i čistoće vode u  divljini. Tijekom vikenda, sudionici, tj. “Renđeri,” bili su podijeljeni u timove i angažirani u aktivnostima koje su ih podsjećale na temeljne vrijednosti Royal Rangersa, istovremeno ih povezujući s Isusovim učenjima. Moto “Čini ono što želiš da drugi čine tebi” bio je konstantna smjernica koja je svakoga jutra osnaživala sudionike, potičući ih na dosljednost u održavanju identiteta pronađenog u Isusu. „Budi priprava n! Pripravan za Isusa!“ Posebno pravilo, simbolizirano položajem palca preko malog prsta, podsjećalo je Renđere na važnost međusobne brige i podrške unutar tima, svog uobičajenog društva prijatelja, obitelji i općenito u svijetu. Time naglašavajući odgovornost starijih prema mlađima, iskusnijih prema početnicima te jačih prema slabijima.

Najvažniji dio programa obuhvatio je subotnji hajk, tj. Planinarenje koje se protezalo od Orahovice do Ružice grada, a za starije sudionike i do Starog Grada. Kroz duhovne i praktične stanice tijekom hajka, istraživane su teme povezane s vodom, dok je posebna radionica o filtriranju vode bila predstavljena koristeći prirodne materijale poput šljunka, pijeska, ugljena i vate u plastičnoj boci. Sudionici su dobili zadatak pronaći prikladan štap za večernju logorsku vatru, na kojoj su pripremali kobasice i marshmallows.

Osim fizičkih izazova, kamp je pružio i prostor za duhovni razvoj kampera, te su dodatno bili ‘nagrađeni’ večernjim filmovima odabranim prema tematici kampa.

Isto tako, tijekom kampa najavljen je Eurocamp planiran za srpanj i kolovoz 2024. u Mađarskoj. Cilj je okupiti predstavnike Hrvatske grupe Royal Ranger-a te predstaviti njihovu predanost i vrijednosti na europskoj razini.

Voditelji kampa i mentori, uključivali su Danijela Kolarika, Jeremyja Bohalla, Borisa Antića, Tanju Marčok, Azeminu Buček, Davora Turinskog, Marina Bogešića, Moniku Buček, Tamaru Turinski i Zdenka Bučeka. Njihova predanost organizaciji ovog kampa dodatno je naglašavala ozbiljnost i kvalitetu iskustva koje su sudionici stekli.

Marin Bogešić

Više o događaju i raznim aktivnostima Royal Rangersa u Hrvatskoj možete vidjeti na našem

Facebook, Instagram i YouTube kanalu

(preuzeto s epc.hr)

Ostale teme

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”

Vijesti

Progonstvo kršćana danas i kakve to veze ima sa mnom?

Vijesti

Pastori nastavili učiti i razmišljati o revitalizaciji crkve

Vijesti

Svečano otvorena nova zgrada Srednje škole Čakovec

Vijesti

Koncert „Psalmi: Večer glazbe i slike“

Vijesti

Dr. Jerry Root: Problem zla