Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

“Radujemo se što smo na različite načine mogli obogatiti i grad”

Evanđeoska pentekostna crkva „Radosna vijest”, Đakovo 27. studenoga 2022. godine je u svojim prostorijama, u Gupčevoj ulici 46, obilježila 60. obljetnicu djelovanja. Na svečanosti se okupilo sedamdesetak vjernika iz Đakova i okolnih slavonskih mjesta, a riječi pozdrava gostima i zahvale svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos ovoj zajednici uputio je pastor Danijel Kolarik koji je podsjetio na 7. listopada 1962. godine.

„Krenulo je od prvih vjernika u Selcima i Ivanovcima i zajednica je rasla i razvijala se, a svoj doprinos je dala i tijekom Domovinskog rata kroz humanitarnu organizaciju Agape”, podsjetio je pastor Kolarik.

„Davne 1962. osnovana je Crkva službeno u Đakovu, najprije u Mažuranićevoj 11, a kasnije suse preselili u Gupčevu 46. Iz zahvalnosti za sve te godine Božje vjernostii službe da smo mogli raditi obilježavamo 60 godina i stvarno smo zahvalni i radujemo se da smo kroz različite događaje mogli obogatiti i ovaj događaj, ali i grad na različite načine”, kazao je pastor Kolarik koji je sa svojom obitelji 15 godina u Đakovu.

„Grad je jako ljubazan, nismo imali nikakvih problema, malo je bilo u početku teže dok se nismo u društvo uključili, a sada je puno lakše, imamo puno prijatelja, sudjelujemo na različitim događajima i možemo reći da nije loše iako smo sa dvadesetak, tridesetak vjernika velika manjina u ovome gradu”, izjavio je za RĐ pastor Kolarik.

Sudionicima su se obratili i Damir Špoljarić, predsjednik Evanđeoske pentekostne crkve u Republici Hrvatskoj i dr Peter Kuzmič, jedan od najpoznatijih protestantskih teologa, koji je u svojoj propovijedi istaknuo da „Bog stvara jedan novi svijet, a taj novi svijet je zajednica izbavljenog Božjeg naroda, a to je Crkva”. Citirao je i misli biskupa Strossmayera.

„Uvijek moram reći, a to je Strossmayer dobro znao, jer pročitao sam sve što je on napisao, da Crkva nije zgrada, Crkva nije toranj, Crkva nije zvonik, Crkva je narod Božji, Crkva su ljudi u kojima boravi Bog. Ako Bog živi u tebi, ti živiš u Kristu, koji je u Kristu nova je stvar, novo je stvorenje, onda pripadaš tom novom čovječanstvu koje Bog stvara”, rekao je Kuzmič.

„Isus Krist je živ i danas mijenja živote i on je nada za o vaj izgubljeni i propali svijet”, poručio je Kuzmič u svojoj propovijedi.

U ime Đakovačko-osječke nadbiskupije pozdravne riječi uputio je velečasni Ivan Lenić, župnik Župe Svih svetih i dekan đakovački, naglasivši da je „svijet potreban Radosne vijesti i da kršćani trebaju biti nositelji nade posebno u vrijeme došašća”.

(preuzeto s Radio Đakovo na 28. studenoga 2022. / https://www.radio-djakovo.hr/2022/11/radujemo-se-sto-smo-na-razlicite-nacine-mogli-obogatiti-i-grad/)

(preuzeto s epc.hr)

Ostale teme

Vijesti

Održana ‘Jedinstvena,’ konferencija za žene

Vijesti

Zajedničko nedjeljno bogoslužje i godišnja skupština Baptističke crkve Zagreb

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”

Vijesti

Progonstvo kršćana danas i kakve to veze ima sa mnom?

Vijesti

Pastori nastavili učiti i razmišljati o revitalizaciji crkve

Vijesti

Svečano otvorena nova zgrada Srednje škole Čakovec