Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Radost susreta i zajedništva

Vukovar/Grebnice,  19. travnja, mjesto Grebnice, u blizini Orašja u BiH, u domu Ivane i Zlatka Tuzlak, iskusili smo radost susreta i zajedništva. Nekoliko mladih iz Vukovara, uz Arnelu i Davida (voditelji biblijskih radionica za mlade u zajednici Crkve Božje u Vukovaru) bili su u prilici održati proljetnu biblijsku radionicu na temu: “Proslavi Boga svojim talentima” temeljeno odjeljkom Mudre izreke 3,5-6.

Okupljeni mladi u domu domaćina iz Grebnica, unatoč granici RH/BiH, pokretani Evanđeljem svjedočili su povezanost s drugima. Promišljali su o talentima kao Božjem daru po kojemu za druge i drugačije možemo biti putokaz u ljubavi, njihovom rastu, razvoju i svim životnim okolnostima. U talentima koje imamo, valja nam prepoznati Boga stvoritelja i darovatelja života, razmišljati kako se po njima u svojoj osobnosti možemo razvijati i biti svjedokom Božje ljubavi. Sami po sebi u vlastitom razumijevanju smo nesavršeni i ograničeni, progovara nam svima  tekst iz Mudrih izreka.

Naš rast i razvoj treba prosvjetljenje Božjom riječju i nadahnuće Duhom Svetim. U vremenu smo u kojem se odgovornost i svrhovite životne aktivnosti gube iz vida. Mladima trebaju primjeri da se život može živjeti smisleno i iskreno gradeći trajna prijateljstva. Svaki trenutak našeg životnog hoda je prilika biti svjedokom Božje ljubavi, te svima po susretu u njihov život i okolnosti unositi preobrazbenu snagu Evanđelja.

Zajedništvo je nastavljeno uz roštilj i društvene igre. U svim izazovima mladih, u traganju za smislenim životom, Crkva je s odgovornosti odgovoriti na te potrebe a Riječ Božja je trajni i pravi odgovor.

4/24

I.K., administrator

(preuzeto s crkvabozja.hr)

Ostale teme

Vijesti

Održana ‘Jedinstvena,’ konferencija za žene

Vijesti

Zajedničko nedjeljno bogoslužje i godišnja skupština Baptističke crkve Zagreb

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”

Vijesti

Progonstvo kršćana danas i kakve to veze ima sa mnom?

Vijesti

Pastori nastavili učiti i razmišljati o revitalizaciji crkve

Vijesti

Svečano otvorena nova zgrada Srednje škole Čakovec