Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher

Dana 22. svibnja 2023. godine u knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, u organizaciji Biblijskog instituta, Zagreb, Crkve Isusa iz Nazareta, Zagreb i Evangeličke metodističke crkve u Hrvatskoj, predstavljena je knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, autora Timothy J. Crutchera.

Nakon uvodnih riječi moderatora prezentacije teologa i magistra povijesti Vatroslava Župančića, predsjedavajućeg pastora Evangeličke metodističke crkve i pastora crkvene općine u Zagrebu, o knjizi su govorili dr. Danijel Časni, Biblijski institut u Zagrebu, Cezarina Glendenning, voditeljica European Nazarene College u Hrvatskoj i dr. Mitch Arnold, povjesničar i pastor u Global Methodist Church, SAD.

Dr. Časni je govorio u kvalitetnoj suradnji pojedinih institucija na planu izdavanja i promoviranja teološke i crkveno-povijesne literature.

Govoreći o radu Johna Wealeya, dr. Časni je naglasio njegovu službu propovijedanja i evangeliziranja, koje je posebno bilo usmjereno prema marginalnim skupinama, kao što su rudari, radnici, bolesni, zatvorenici, siromašni.

Cezarina Glendenning, voditeljica European Nazarene College u Hrvatskoj, je istaknula kako Crkva Isusa iz Nazareta surađuje s Evangeličko metodističkom crkvom u Hrvatskoj i Biblijskim institutom oko prijevoda pojedinih knjiga, ali i na ostalim projektima posebno na obrazovnom planu, učeništvu i misiologiji, koji su temelji nauka Johna Wesleya.

Prema njezinim riječima, razlog izdavanja knjige „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutchera je taj što ona predstavlja temelj pokreta svetosti u Crkvi Isusa iz Nazareta.

Govoreći o teologiji Johna Wesleya, Glendenning je naglasila kako se najvažnija promjena događa u ljudskom srcu gdje počinje kršćanski život, što predstavlja biblijsko učenje o novom rođenju, koje se mora odražavati kako u privatnom, tako u javnom aspektu života.  

Dr. Mitch Arnold je naglasio, između ostalog, kako je djelovanje Johna Wesleya bila usmjereno prema razvijanju osobne pobožnosti, koja je povezana s aktivnostima crkve na područjima obrazovanja, socijalnih aktivnosti, kao i prema ekumenskim djelatnostima koje razvijaju suradnju s ostalim kršćanskim crkvama.

U završnim riječima, moderator Župančić je naglasio kako je, s jedne strane, rad Johna Wesleya bio usmjerene prema razvijanju glazbe i osnivanju crkvenih kućnih grupa a, s druge strane, metodizam predstavlja most između tradicionalnih i suvremenih  kršćanskih crkvi.

U glazbenom dijelu nastupili su Ivana i Robert Kovačević.

Više možete vidjeti OVDJE.

Robert Bogešić

Ostale teme

Vijesti

Zajedničko bogoslužje uz spomen 90-te obljetnice Crkvene općine Antin/Tordinci

Vijesti

Održana ‘Jedinstvena,’ konferencija za žene

Vijesti

Zajedničko nedjeljno bogoslužje i godišnja skupština Baptističke crkve Zagreb

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”

Vijesti

Progonstvo kršćana danas i kakve to veze ima sa mnom?

Vijesti

Pastori nastavili učiti i razmišljati o revitalizaciji crkve