Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Pastor Tomislav Zorić u emisiji „Zajedno u duhu“

Pastor Evanđeoske crkve Novi savez, Zagreb Tomislav Zorić gostovao je 23. ožujka 2024. godine u HTV emisiji Zajedno u duhu gdje je govorio o službi pastora, koju obnaša 28 godine, te o njegovoj knjizi koja je nedavno objavljena „Pastor – slabosti, greške i lekcije teške“.

Govoreći o svojim duhovnim iskustvima, pastor Zorić je naglasio kako je došlo do promjena u srcu i umu te je posebno istaknuo kako pojmovi o kojima je pisao u knjizi, „tajnoj sobi“ i „gornjoj sobi“ govori o osobnom odnosu s Bogom i kolektivnom odnosu s Bogom.

Govoreći o slabostima pastor Zorić je kazao kako pastori trebaju preuzeti svu odgovornost jer u raznim odnosima postoje i različiti problemi, i potrebno je računati na milost Božju, istaknuo je pastor Zorić navodeći riječi apostola Pavla „kad god sam slab onda sam jak“.

Zato je potrebno da pastori objektivno govore o svojim slabostima, sumnjama, padovima te će tako realno govoriti i o Božjoj milosti i njegovom djelovanju u životima te se time prikazuje Bog kao fenomenalan majstor koji radi s ograničenim materijalima, kazao je pastor Zorić.

Govoreći o blagu njegovog života istaknuo je kako je to blago njegova supruga koja je bila s njim sve ove godine, te je naglasio kako je dobar muž onaj koji je pomogao ženi da bude njegova pomoć a ne njegova sluškinja.

Razgovor možete vidjeti na https://www.youtube.com/watch?v=rTcuVX0BSls

Robert Bogešić

Ostale teme

Vijesti

Champs camp 2024 „Neka tvoje svjetlo svijetli!“

Vijesti

Dragocjeni dar!

Vijesti

Zajedničko bogoslužje uz spomen 90-te obljetnice Crkvene općine Antin/Tordinci

Vijesti

Održana ‘Jedinstvena,’ konferencija za žene

Vijesti

Zajedničko nedjeljno bogoslužje i godišnja skupština Baptističke crkve Zagreb

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”