Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Konferencija u Vrdniku “Ovo je tvoje vrijeme!”

Vrdnik, 13.-14. listopada, 2023. održana je konferencija Crkve Božje u geslu “Ovo je tvoje vrijeme!” Gosti-govornici su bili dr. Stephen Darnell, biskup Crkve Božje za Europu i dr. Ronald Martin, predstavnik svjetske misije za Crkvu Božju. Pozivom nadglednika Crkve Božje u Srbiji, Miroslava Radovanović, na konferenciji su sudjelovali i predstavnici Crkve Božje iz Hrvatske.

Dobro je izdvojiti misao dr. Stephena, vezanu na geslo konferencije; „Ne odlažite jasno primljenog poziva Gospodina Isusa, danas budimo aktivni, nećemo stati!“ Obračajući se sudionicima konferencije, dr. Stephan je naglasio: „Nećemo uspjeti sve uskladiti ali je dragocjeno u vjeri koristiti svaku priliku, biti uključeni u poziv Velikog naloga!“

Živimo u svijetu velikih promjena i sve složenijih duhovnih izazova. Prihvaćamo da se od Kristovih učenika i nasljedovatelja, ne traži biti pozornima samo na ono što im Bog govori kroz biblijsku objavu, nego i razumijevati što im svijet i njihovi suvremenici progovaraju u svom traganju za istinom i smislom života.

Ap. Pavao je pisao svome ljubljenome učeniku i suradniku Timoteju: „ … Bog nam nije dao duha bojažljivosti, nego snage, ljubavi i razbora“. Budući da nam Bog nije dao duha plašljivosti, već svojeg Duha Svetog a On u srca vjernika ulijeva ljubav, ispunja dobrotom i milosrđem, po njemu nam se omogućuje nadilaziti promjenjive i nestalne okolnosti, s ciljem „ne stidjeti se svjedočanstva za Gospodina našega Isusa Krista“, (2Tim 1,6-10).

Vjerujemo da je ovako moguće ponajbolje koristiti vrijeme – danas i ovdje, time u našoj regiji biti aktivnim sudionicima Velikog naloga Gospodina našega!

10/23 I.K., administrator

(preuzeto s crkvabozja.hr)

Ostale teme

Vijesti

Pastor Tomislav Zorić u emisiji „Zajedno u duhu“

Vijesti

Tri dana koja su promijenila svijet

Vijesti

PEV uskršnja čestitka i poruka/EA Croatia Easter Greeting and Message

Vijesti

Izložba i panel “Prozori u ljepotu”

Vijesti

Stručni skup vjeroučitelja baptističkog i evanđeoskog pentekostnog vjeronauka „Stvoreni tako čudesno“

Vijesti

BC Zagreb – bogoslužje krštenja