Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Održana redovna i izborna skupština Evanđeoskog teološkog društva (ETD)

U subotu 28. listopada 2022. godine u prostorijama Baptističke crkve Dubrava u Zagrebu održana je redovna i izborna skupština Evanđeoskog teološkog društva (ETD).

Skupštinu je otvorio predsjednik ETD-a dr. sc. Stanko Jambrek koji je dao kratko izlaganje na temu „ETD pred izazovima vremena“. U sklopu skupštine po prvi je puta dodijeljena i nagrada ETD-a za mlade autore teoloških članaka. Ove je godine nagradu u iznosu od 2.500 kn, komplet od pet knjiga po vlastitom izboru, te komplet časopisa Kairos (tri godišta) osvojila  Lana Klokočki čiji će članak biti objavljen u teološkom časopisu Kairos.

Nakon što je tajnik dr. sc. Ervin Budiselić podnio izvještaj o radu ETD-a u 2022. godini, a predsjednik ETD-a dr. sc. Jambrek financijski izvještaj za 2022. godinu, skupština ETD-a izabrala je novo vodstvo ETD-a na mandat od četiri godine. Tako je za novoga predsjednika ETD-a izabran dr. sc. Danijel Časni, a za dopredsjednika dr. sc. Dalibor Kraljik. Novom su vodstvu ETD-a prisutni članovi skupštine zaželjeli Božji blagoslov i vodstvo u radu, a dosadašnjem vodstvu ETD-a dr. sc. Stanku Jambreku i dr. sc. Gregu Thellmanu zahvalili na njihovom dosadašnjem radu i angažmanu.

U članstvo ETD-a primljen je i magistar teologije Nolan Sharp kojemu su prisutni zaželjeli dobrodošlicu u članstvo udruge. Do kraja godine održat će se i izvanredna skupština udruge kako bi se donio Plan rada i Financijski plan za 2023. godinu.

Na kraju, ETD izražava zahvalnost ovogodišnjem domaćinu godišnje skupštine ETD-a, BC Dubravi i pastoru Teofilu Mršiću, na srdačnoj dobrodošlici i prijemu.

Ostale teme

Vijesti

Champs camp 2024 „Neka tvoje svjetlo svijetli!“

Vijesti

Dragocjeni dar!

Vijesti

Zajedničko bogoslužje uz spomen 90-te obljetnice Crkvene općine Antin/Tordinci

Vijesti

Održana ‘Jedinstvena,’ konferencija za žene

Vijesti

Zajedničko nedjeljno bogoslužje i godišnja skupština Baptističke crkve Zagreb

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”