Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Obilježena 30-ta godišnjica rada EPC Calvary Chapel, Čakovec

Dana 02. travnja 2023. godine u Evanđeoskoj pentekostnoj crkvi (EPC) Calvary Chapel, Čakovec održano je svečano bogoslužje kojim je obilježeno 30-to godišnje rada lokalne crkve.

Uvodnom molitvom bogoslužje je otvorio Sven Jonke, a slavljenje je vodio glazbeni tim crkve.

Prezbiter EPC u Republici Hrvatskoj i pastor EPC Garešnica Branko Banić pozdravio je vjernike u ime Prezbiterija EPC u RH te je uputio riječi blagoslova povodom svečanosti obilježavanja 30 godina postojanja lokalne crkve u ime Prezbiterija i predsjednika EPC u RH br. Damira Špoljarića, pastora EPC Osijek.

Br. Banić je naglasio, između ostalog, kako je ovo prilika da se Gospodinu zahvali za njegovo vodstvo i u teškim i u lijepim trenucima života crkve te je posebno naglasio važnost da se prepozna  trenutak kada je potrebno usmjeriti svoj pogled prema Bogu i krenuti naprijed, a ne osvrtati se unatrag.

Po završetku poruke, br. Banić je pozvao br. Gorana Pundu, prezbitera EPC u RH i pastora EPC Jelenovac, Zagreb i br. Slobodana Stojkovića, pastora EPC Orahovica koji su vodili crkvu u molitvi blagoslova za br. Božidara Vasiljevića, pastora EPC Calvary Chapel i njegovu suprugu Snježanu.

Propovijed je održao prezbiter EPC u RH i pastor EPC Jelenovac, Zagreb Goran Punda, koji je čitajući retke zapisane u 1. Psalmu  1,1-3 naglasio kako se u kršćanskom životu potrebno svakodnevno preoblikovati na Kristovu sliku, a upravo je vjera ta koja aktivira promjene u životu vjernika.

Br. Punda je propovijed zaključio riječima zapisanim u Poslanici Rimljanima 8,28-30.

Znamo pak da Bog u svemu na dobro surađuje s onima koji ga ljube, s onima koji su odlukom njegovom pozvani. Jer koje predvidje, te i predodredi da budu suobličeni slici Sina njegova te da on bude prvorođenac među mnogom braćom. Koje pak predodredi, te i pozva; koje pozva, te i opravda; koje opravda, te i proslavi.

Po završetku bogoslužja, druženje vjernika je nastavljeno u prostorijama crkve uz prigodni domjenak.

Robert Bogešić

Ostale teme

Vijesti

Održana ‘Jedinstvena,’ konferencija za žene

Vijesti

Zajedničko nedjeljno bogoslužje i godišnja skupština Baptističke crkve Zagreb

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”

Vijesti

Progonstvo kršćana danas i kakve to veze ima sa mnom?

Vijesti

Pastori nastavili učiti i razmišljati o revitalizaciji crkve

Vijesti

Svečano otvorena nova zgrada Srednje škole Čakovec