Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Novo vino u nove mjehove

Dana 23. siječnja 2022. godine je u Evanđeoskoj pentekostnoj crkvi (EPC) Radosne vijesti, Osijek gostovao predsjednik Saveza Baptističkih crkava u Republici Hrvatskoj Ivica Horvat iz Baptističke crkve Zagreb.

Nakon uvodnih riječi pastora EPC Radosne vijesti  Osijek Damira Špoljarića, pozvao je vjernike na molitvu za Hrvatsku, za obraćenje mnogih za koje vjernici mole i grad Osijek. Pastor Špoljarić pročitao je retke iz Poslanice Hebrejima 11,1 te od 11,32 do 12,1 i pozvao vjernike da tražimo više vjere od Gospodina, trčimo trku i odbacimo sve što sputava.

O komemorativnom ispraćaju br. Georga Wooda, koje je održano 21. siječnja,  govorio je br. Peter Kuzmič, koji je naglasio kako je br. Wood, koji je rođen 1941. godine u (predkomunističkoj) Kini gdje su mu roditelji bili misionari. služio u više od 100 zemalja svijeta. Vjerovao je u transformativnu moć Svetoga Duha uz rad i znanje koji ne padaju s neba. Život je promatrao kao cjelinu u svjetlu vječnosti u koju se ovih dana preselio, istaknuo je br. Kuzmič.

Br. Horvat je u propovijedi pročitao tekst iz Matejevog evanđelja 9,14-17 te je govorio na temu Novo vino u nove mjehove.

Naglasio je, između ostalog, kako odnos s Bogom nije pitanje religioznih obreda  već je to stvarni život koji donosi sam Krist u nama. Potrebno je prepustiti se u Kristove ruke i tražiti novo ispunjenje Duhom Svetim, zaključio je br. Horvat.

Nakon završetka propovijedi pastor Špoljarić je vodio molitvu blagoslova za br. Ivicu i njegovu suprugu Rahelu.

Slavljenje Gospodina vodila je glazbena grupa EPC Radosne vijesti, Osijek.

Više možete vidjeti OVDJE

Ostale teme

Vijesti

Održan EEA Balkan Learning Community u Albaniji

Vijesti

Izazov 40 „Čisto srce stvori mi“ – susret suradnika

Vijesti

Petehi zovu

Vijesti

Konferencija ‘Connect’ održana u Sofiji

Vijesti

Seminar o revitalizaciji crkve u Zagrebu

Vijesti

Ekumenski molitveni susret u Hrvatskom saboru