Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Motivirane Njegovom slavom

Uprimo pogled u Isusa, začetnika i usavršitelja naše vjere. On je radi radosti, koja ga je čekala, podnio križ. Prihvatio je sramotu smrti na križu i sada je zauzeo svoje mjesto s desne strane Božjega prijestolja. (Hebrejima 12:2)

Dana 4. ožujka 2023. u EPC Radosne vijesti u Đakovu održao se Sastanak za žene koji je okupio šezdeset žena s područja cijele kontinentalne Hrvatske (od Čakovca do Vukovara). Govornica Petra Novačić nam je približila temu „Motivirane Njegovom slavom“, govoreći kako smo stvoreni za Trojedinog Boga, ne iz potrebe već iz čiste ljubavi, te da je bogatstvo slave u Njegovom karakteru. Uspoređujući Savlove motive revnosti iz straha i zakona i Pavlov motiv ljubavi prema Bogu ukazala je na razliku između pogrešne i ispravne motivacije.

Nakon predavanja smo u malim grupama prolazile kroz pitanja vezanih uz motivaciju i kako ispravna motivacija utječe na naš život usmjeravajući naš pogled na križ. Žene su dijelile svoja životna iskustva, ohrabrivale se međusobno i poticale na kristocentričan pogled.

Svi okupljeni radosno su slavili Gospodina u slavljenju koje je predvodila Loredana Medan s nekoliko pjesama štovanja i kršćanskih himni, dok su večernji dio slavljenja predvodile Jana
Syniuk, Daria Syniuk i Diana Mitsevska.

Slobodno vrijeme je bilo ispunjeno veselim žamorom uz večeru, kolače i kavu, a posebno zanimljiv dio bio je panel koji su vodile Tijana Kolarik i Petra Novačić. Na panelu su sestre Jana Syniuk, Slavica Romanić, Melita Špoljarić i Loredana Medan odgovarale na nekoliko pitanja iz svog života, hoda s Bogom, majčinstva i braka, te služenja u Crkvi i izazovima s kojima su se susretale.

Po završetku sastanka je svaka sudionica u znak zahvalnosti i pažnje, te povodom nadolazećeg Dana žena bila darivana karanfilom.

Leona Sakač

(preuzeto s epc.hr)

Ostale teme

Vijesti

Održan EEA Balkan Learning Community u Albaniji

Vijesti

Izazov 40 „Čisto srce stvori mi“ – susret suradnika

Vijesti

Petehi zovu

Vijesti

Konferencija ‘Connect’ održana u Sofiji

Vijesti

Seminar o revitalizaciji crkve u Zagrebu

Vijesti

Ekumenski molitveni susret u Hrvatskom saboru