Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Konferencija žena ‘Jedinstvena’ u Crikvenici

Crikvenica, 7. svibnja 2023. (IBA) – „Dođi na Izvor“ bila je tema trodnevne konferencije koja postaje već tradicija. Svake godine odaziva se sve više žena, iz različitih zajednica, žena koje su gladne Riječi, žena koje govore o velikim i silnim djelima Gospodnjim u njihovom svakodnevnom životu, žena koje svjedoče svoju vjeru na suvremene načine kako bi dosegnule što više onih koje još ne poznaju Krista ali i žena koje su klonule u vjeri zbog tereta života.

Govornica Vanesa Čanji, magistra komunikologije, na živopisan je i uvjerljiv način prenosila Riječ o tome tko smo u Kristu i koje nam vidike otvara i u kakvu nas slobodu uvodi ta spoznaja da je naš identitet isključivo ono što je Stvoritelj zamislio i u nas stavio kao neprocjenjivo blago. Posvijestila nam je kako je važno svakodnevno ići na Izvor Božje riječi jer je u njoj sve blago mudrosti i znanja, jer je u njoj život i sila i moć; važno je svaku misao preispitivati je li – slikovito govoreći-  dolazi sa stabla spoznaje dobra i zla ili stabla života. Iz misli izlaze naše riječi.  Svaka RIJEČ koja živi u meni ima naboj- život ili  smrt i utječe na moje cjelokupno biće – duh, dušu, tijelo.

Riječi su program koji usmjerava naše živote: kako gledamo na sebe, kakve odnose stvaramo, šta gradimo i rušimo… Kakav odnos imam s Bogom, sa sobom, sa drugima?

Okolnosti nisu ono što piše naše živote. Riječi koje su u nama i u koje vjerujemo su ti izvori. Zato je uvijek ponovo pred nama pitanje i izazov koje Riječi slušam, koje riječi govorim, u koje riječi vjerujem; o tome će ovisiti i kakav život vodim – zdrav i pun ili gorak i zatrovan?

Pitanja koja si svaka žena postavlja su: Tko sam ja? Odakle dolazim i kamo idem?  Kome pripadam?  Koju vrijednost imam? Kakav je moj status? Ispunjavam li neku višu svrhu? Ako odgovore na njih nađemo u Kristu onda je naš život – Život u punini!

Cijeli vikend je bio mozaik pjesme, svjedočanstava, moćnih poruka iz Božje Riječi, molitve, razgovora, kreativnog stvaralaštva, ukusne hrane, šetnje uz more, sklapanja novih prijateljstava. Dođi na IZVOR i iduće godine!

Edita Turinski

Dojmovi sudionica:

Vesna: Bog me je osnažio, podigao, grlio i osvježenu poslao dalje! Zahvalna sam! Nasitio me je!

Sanja: Baš mi je bilo super. Molit ću za vas u tima i za konferenciju sljedeće godine. Ako ogu kako poomoći stavljam se na raspolaganje.

Tabita: Stvarno mi je bilo lijepo sresti se s mnogima od vas. Blagoslovi su bili neprocjenjivi! Prenosimo sestrama dojmove.

Kata: Konferencija mi je jako godina i hvala vam za organiziranje!

Darina: Sretna sam što smo zaista jedno u Duhu i ujedinjene u Njegovoj Ljubavi. Slava Isusu!

Alenka: Meni je ovaj vikend bio baš kao živa voda usred pustinje. Tako sam radosna da smo se družile i da smo bile jedno u Gospodinu.

Ivanka: Ova konferencija bila je Božji dar i iscjeljenje za nas tri iz istog grada jer smo se vremenom udaljile.  Za nas je ovo jedan novi početak i nadam se preporod i obnova!

Više dojmova i videa kako je bilo na konferenciji možete vidjeti na fb profilu:  Jedinstvena & NOVA_susret Crikvenica

(preuzeto s baptist.hr)

Ostale teme

Vijesti

Zajedničko bogoslužje uz spomen 90-te obljetnice Crkvene općine Antin/Tordinci

Vijesti

Održana ‘Jedinstvena,’ konferencija za žene

Vijesti

Zajedničko nedjeljno bogoslužje i godišnja skupština Baptističke crkve Zagreb

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”

Vijesti

Progonstvo kršćana danas i kakve to veze ima sa mnom?

Vijesti

Pastori nastavili učiti i razmišljati o revitalizaciji crkve