Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Konferencija „Hrabrenje, izgradnja i tješenje“

U organizaciji Evanđeoske crkve (EC) Novi savez, Zagreb u prostorijama EC Put istine, Sesvetski Kraljevec održana je od 01. do 03. prosinca 2023. godine konferencija pod naslovom „Hrabrenje, izgradnja i tješenje“ na kojoj je sudjelovalo oko 170 vjernika evanđeoskih crkvi iz Hrvatske, BiH, Sjeverne Republike Makedonije i SAD-a.

Prvog dana konferencije u programu pod naslovom „Hrabrite jedni druge“, nakon uvodnih pozdravnih riječi pastora EC Put istine Vlade Rokića i njegove supruge Marine, slavljenje Gospodina vodio je glazbeni tim EC Novi savez, a predavanje na temu „Nesigurna gunđala i frustrirani depresivci“ održao je Tomislav Zorić, pastor EC Novi savez.

Pastor Zorić je govorio o biblijskim osobama koji su  imali nesigurnost prilikom susreta s Bogom, kao Mojsije, frustraciju i nesigurnost, kao kod Gideona, depresiju, kao kod Ilije te nesigurnost i sumnju, kao kod Ivana Krstitelja.

Pastor Zorić je naglasio, između ostalog, kako vidimo kroz primjer Isusa Krista u Getemanskom vrtu, prilikom njegovog uhićenja, kako je iskrenost jedini način razgovora s Bogom, a molitva je obvezno mjesto transformacije kada nastaje nešto novo.

Drugog dana konferencije pod naslovom „Izgrađuje jedni druge“, na početku programa održana je Gospodnja večera koju su služili članovi EC Novi savez, a slavljenje Gospodina vodio je glazbeni tim EC Novi savez.

U nastavku programa sudjelovali su Callie i Randy Boyd, direktori Prepare International – međunarodne biblijske škole (SAD).

U prvom predavanju koje je održala Callie Boyd, čitajući biblijski tekst iz Evanđelja po Mateju 5,8 „Blago čistima srcem: oni će Boga gledati!“ istaknula je kako nas Boga gleda i želi da i mi njega vidimo te da ga upoznamo. Kroz primjere  odnosa Mojsija i Jošue , Davida i Salomona i primjere Marije Magdalena i unuka Callie Boyd, govorila je kako se očituje Božje vodstvo, ostvaruje izabrani identitet Božjeg djeteta, pouzdanje u Oca nebeskog i pokazuje djetinja vjera.

U drugom predavanju Randy Boyd je govorio o poznavanju Božje milosti, koja je zaglavni kamen u kršćanskoj vjeri, ali i okružje u kojem Božja djeca žive.

Na primjeru triju stolica Randy je pokazao primjer milosti, tako što se na trećoj stolici nalazi svijet sa svojom požudom i pohlepom, na drugoj  je naše kraljevstvo gdje dolazi do promjene osjećaja ali i krize identiteta gdje se može ostvariti samo izvanjska duhovnost te na prvoj stolici koja predstavlja Kraljevstvo Božje ispunjeno milošću i ljubavlju, gdje se ostvaruje u punini milosrdni odnos s Bogom. Milost je Očev stav prema nama, to je bogatstvo neba, zaključio je Randy.

U nedjelju, 3. prosinca, u prvom dijelu programa pod naslovom „Tješite jedni druge“ održane su radionice  Sloboda od duha siročadi koju je vodio Josiah Boyd, sin Boydovih, koji više godina sa svojom suprugom Brandy služi u Poljskoj te Originalni dizajn, u kojoj su održane proročke molitve timova koji su za svakog pojedinca molili Božji originalni dizajn te ohrabrivali u uklanjanju prepreka kako bi se živjelo ono što je Bog dizajnirao.

Nakon radionica propovijedao je Dean Tomić, pastor EC Novi savez, koji je, čitajući retke iz Evanđelja po Marku 4,26-29 „I govoraše im: “Kraljevstvo je Božje kao kad čovjek baci sjeme u zemlju. Spavao on ili bdio, noću i danju sjeme klija i raste – sam ne zna kako; zemlja sama od sebe donosi plod: najprije stabljiku, onda klas i napokon puno zrnja na klasu. A čim plod dopusti, brže se on laća srpa jer eto žetve.“ naglasio kako Bog radi „iza scene“ kada se ne vidi, ali On čitavo vrijeme radi i ispunjava svoju volju.

Kako je naglasio pastor Tomić, male molitve u ljudskim očima mogu doprijeti do velikih djela u Božjim rukama, jer Bog je vjeran te izvodi sve na dobro onima koji ga ljube i nikada ne odustaje, zaključio je pastor Tomić.

Nakon završetka bogoslužja nastavljeno je druženje sudionika konferencija uz zajednički ručak koji je održan u prostorijama EC Put istine.

Robert Bogešić

Ostale teme

Vijesti

Zajedničko bogoslužje uz spomen 90-te obljetnice Crkvene općine Antin/Tordinci

Vijesti

Održana ‘Jedinstvena,’ konferencija za žene

Vijesti

Zajedničko nedjeljno bogoslužje i godišnja skupština Baptističke crkve Zagreb

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”

Vijesti

Progonstvo kršćana danas i kakve to veze ima sa mnom?

Vijesti

Pastori nastavili učiti i razmišljati o revitalizaciji crkve