Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Konferencija “Biblija i društvo: Knjiga koja je promijenila sve”

Dana 20. svibnja 2023. godine u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu održana je, u organizaciji Biblija 365, konferencija “Biblija i društvo: Knjiga koja je promijenila sve” na kojoj je predavanja održao Vishal Mangalwadi, kršćanski filozof, borac za ljudska prava, društveni reformator i pisac te je održana panel-diskusija na temu utjecaja Biblije na razvoj hrvatskoga društva.

Koordinator projekta Biblija 365 Ratko Medan, pastor Evanđeoske pentekostne crkve (EPC) Stijena spasenja, Zagreb, u uvodnom pozdravu otvorio je konferenciju te je predstavio govornika Mangalwadi i paneliste.

Vishal Mangalwadi je međunarodno prepoznat govornik u više od 40 zemalja svijeta, uključujući mnoga europska, američka i azijska sveučilišta, a 2017. godine govorio je i u britanskom parlamentu o utjecaju Biblije na Indiju.  Autor je više od 20 knjiga, od kojih njegova najnovija knjiga „This Book Changed Everything“ izašla je premijerno u hrvatskom izdanju, a koju su sudionici konferencije mogli nabaviti po promotivnoj cijeni.

U prvom predavanju Mangalwadi je posebno istaknuo važnost uloge Biblije za gospodarski život države, društva i nacije te njezino poznavanje kao Božje riječi koja dovodi do transformacije kako pojedinca tako i društva u cjelini.

U drugom predavanju Mangalwadi je, između ostalog, naglasio ulogu križa Isusa Krista  i njegovog uskrsnuća u izgradnji pravilnih odnosa u svijetu i važnost izgradnje prioriteta kod ljudi i njihovih društava.

U panel diskusiji sudjelovali su, uz moderatora diskusije dr.sc. Koste Milkova, ravnatelja Balkanskog instituta za vjeru i kulturu, Skopje, Sjeverna Makedonija,  mr. sc. Zrinka Gregov s Veleučilišta VERN, Zagreb, prof.dr.sc. Dean Slavić sa Sveučilište u Zagrebu, Filozofski fakultet i prof.dr.sc. Peter Kuzmič dekan na Evanđeoskom teološkom veleučilištu, Osijek.

Tijekom boravka Mangalwadia u Hrvatskoj, uz Konferenciju “Biblija i društvo: Knjiga koja je promijenila sve”, održani su 18. svibnja susret sa zagrebačkim studentima u Movie pubu u Zagrebu te promocije njegove posljednje knjige „Ova je knjiga promijenila sve“ 19. svibnja u knjižari Fraktura u Zagrebu i 20. svibnja u zgradi Scheier u Čakovcu.

Robert Bogešić

Ostale teme

Vijesti

Champs camp 2024 „Neka tvoje svjetlo svijetli!“

Vijesti

Dragocjeni dar!

Vijesti

Zajedničko bogoslužje uz spomen 90-te obljetnice Crkvene općine Antin/Tordinci

Vijesti

Održana ‘Jedinstvena,’ konferencija za žene

Vijesti

Zajedničko nedjeljno bogoslužje i godišnja skupština Baptističke crkve Zagreb

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”