Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Koncert Mješovitog zbora Eliam

Dana 20. studenoga 2022. godine u Centru za kulturu Trešnjevka, Zagreb održan je koncert Mješovitog zbora Eliam, kojim je dirigirala Petra Horvat, uz pratnju glazbenog sastava Franke Moharić na klaviru, Marka Horvata na saksofonu, Jakova Horvatića na bas gitari i Davida Mesarića na akustičnoj gitari.

Tijekom koncerta Ines Lesar je čitala biblijske tekstove Psalam 1, Psalam 19, Psalam 139 te blaženstva iz Isusovog govora na gori iz Evanđelja po Mateju 5,3-17.

Na koncertu je nastupila i Loredana Medan, sopranistica zbora HRT-a, koja je izvela dvije autorske pjesme Psalam 31 i Jedno je ime.

Po završetku koncerta Petra Horvat je istaknula kako je Mješoviti zbor Eliam pokrenut krajem 2019. godine u Čakovcu, kao dio projekta skladanja i izvođenja nove kršćanske glazbe na hrvatskom jeziku s ciljem okupljanja glazbenika i izvođenja autorskih duhovnih pjesama.

Nakon što je uputila posjetiteljima riječi zahvale na posjećenosti koncertu, posebno je naglasila kako se želi poslati poruka ohrabrenja da se može služiti i blagosiljati druge kroz novu kršćansku glazbu i glazbene nastupe te je pozvala posjetitelja kako mogu uzeti Eliam pjesmaricu, izdavača „Riječi Iskrene“ iz Pušćina, koja se sastoji od autorskih pjesama na hrvatskom jeziku.

Robert Bogešić

Ostale teme

Vijesti

Royal Rangers vikend kampiranje

Vijesti

Konferencija „Hrabrenje, izgradnja i tješenje“

Vijesti

Predstavljena knjiga „Učeništvo na Isusov način“

Vijesti

Izborna skupština SBC-a u Slavonskome Brodu

Vijesti

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Vijesti

25 godina djelovanja Biblijskog instituta – Putovanje služenja, zahvalnosti i nade