Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Kampersko ljeto na Činti

Činta, 9.-16. srpnja 2023. (IBA) – I ove godine u grupi ‘Stari Čintaši’ okupilo se nešto više od 80 sudionika. Društvo su nam pravile i dvije obitelji iz Poljske koje su podijelile s nama svoje svjedočanstvo kako na tromeđi mole za Bjelorusiju i Ukrajinu i kako pomažu Ukrajincima koji su u Poljsku došli kao izbjeglice.

Pastor Ružička ove je godine kroz svoje jutarnje i večernje propovijedi ponovo naglasio kako je važno predati svoj život Isusu Kristu, jer su vremena teška, nesigurna, i mi sami ne znamo hoćemo li doživjeti sutrašnji dan, a postoje samo dva odredišta za čovjeka kad umre. Zato valja već za života donijeti pravi izbor i onda ustrajati na tom putu. Slijediti Isusa Krista je ozbiljan i zahtjevan način života; odreći se sebe i svojih tjelesnih želja i nagnuća i svakodnevno silom Duha Svetoga koji je u nama voditi rat protiv sila tame I vlastitog ega. Nebeska nagrada neće izostati, ali valja nam trku dovršiti do kraja svjesni da će nas Sotona kušati na razne načini ne bi li nas porazio, odvratio, zaveo, prevario; zato moramo svakodnevno hoditi u bliskoj zajednici  Gospodinom, učiti iz Božje nepogrešive Riječi, ponekad biti i radikalan u “odsijecanju” svega što bi nas moglo odvući u vječnu propast. Izazvao je prisutne da dobro promisle o svom spasenju i mogućem “ispadanju iz milosti” ako nehajno žive i ne vrše Božje zapovjedi, ne hodaju u svjetlu i snazi Duha Svetog.

Brat Stanko Jambrek nas je u svojoj propovijedi ohrabrio da upoznajemo Oca koji daje život vječni onima koji su Isusa priznali za svog Spasitelja i Gospodara. Božja Riječ nas uvjerava da na svom putu nismo sami, kao što ni Isus nije bio sam, Otac nam  je uvijek blizu; On nas je stvorio  i pripremio za  djela ljubavi. Na nama je da  tražimo i pitamo Boga koja su to djela koja će Njega proslaviti.

Imali smo priliku čuti i nekoliko svjedočanstava kako Gospod mijenja ljudske živote onda kad mu otvorimo svoje srce i damo se na raspolaganje.

Brat Samuel Horvat je vjerno služio sviranjem gitare, a sestra Lidija Smolenicki je vodila pjesme slavljenja. Sestra Maja Pinter poslužila je prevođenjem govora gostiju iz Poljske

Budući da je ova godina jubilarna, 50-ta obljetnica postojanja kampa Činta, svi sudionici su dobili majice za uspomenu što je vidljivo iz priložene fotografije.

U prekrasnom okruženju i u dobrom društvu prebrzo je prošlo sedam dana. Bilo je to vrijeme sklapanja novih prijateljstava i produbljivanja već postojećih poznanstava, što je jedno veliko bogatstvo koje svake godine iznjedri boravak na Činti.

Edita Turinski

(preuzeto s baptist.hr)

Ostale teme

Vijesti

Champs camp 2024 „Neka tvoje svjetlo svijetli!“

Vijesti

Dragocjeni dar!

Vijesti

Zajedničko bogoslužje uz spomen 90-te obljetnice Crkvene općine Antin/Tordinci

Vijesti

Održana ‘Jedinstvena,’ konferencija za žene

Vijesti

Zajedničko nedjeljno bogoslužje i godišnja skupština Baptističke crkve Zagreb

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”