Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Izložba „Muzej obnovljenih veza“

Dana 14. listopada 2023. godine otvorena je u slastičarnici Dolcinotti izložba „Muzej obnovljenih veza“ koju je organizirao Puls klub u suradnji sa slastičarnicom Dolcinotti.

Na izložbi je predstavljeno 18 inspirativnih priča, koje, uz izložene osobne predmete koji su povezani s pričom, svjedoče o Božjoj vjernosti, utjesi, ljubavi i miru.

Uvodnim riječima, izložbu je otvorio Marin Bogešić, član Puls kluba, koji je naglasio, između ostalog, kako su danas u životu mnoge veze prekinute ili raskinute te se s ovom izložbom želi ukazati na put kojim se mogu obnavljati veze, i to prije svega u odnosima s Bogom ali i međusobnim odnosima. Ove priče, koje su povezanes nekim predmetom, su osobna iskustva kada je Bog na čudesan način intervenirao u životima i izveo te događaje na dobro, naglasio je Marin.

Tijekom večeri glazbeni sastav Terca je izvodio kršćanske pjesme, dok je Sven Muller govorio o svom iskustvu rasta u životu i hodu s Bogom, kroz razne situacije, kao što su gubitak majke, suočavanje s bolešću, izgradnja odnosa s ocem. Bog je izgradio nove odnose u svakodnevici, kazao je Sven, ističući zahvalnost što se, po Božjoj milosti, može biti dio Božjeg plana.

Ana Gudelj, članica Puls kluba je u završnim riječima, zahvaljujući nazočnima što su posjetili otvaranje izložbe „Muzej obnovljenih veza“, naglasila kako će se izložba moći posjetiti do 21. listopada, a inspirativne priče se mogu pročitati u prizemlju slastičarnice te na gornjem katu.

U završnoj večeri na zatvaranju izložbe, 21. listopada, nastupili su u glazbenom dijelu Vedrana Bistričić i glazbeni tim Kristove slobodne crkve, Samobor, dok je svjedočanstvo govorio Nenad Jambrović, pastor u Kristovoj slobodnoj crkvi, Samobor.

Govoreći o iskustvu susreta s Bogom i promjenama u životu propovjednik Jambrović je, između ostalog, naglasio kako postoje trenuci u životu kada dolazi do promjena u načinu i razmišljanju. Razni su putovi u životu, ali kada se čuje Evanđelje, Radosna vijest Isusa Krista, kada je otvoreno srce da primi poruku, tada dolazi do promjena i tada se može biti ohrabrenje i drugima oko sebe, naglasio je pastor Jambrović.

U završnim riječima zatvarajući izložbu, Marin Bogešić je uputio zahvalu svim sudionicima u izložbi „Muzej obnovljenih veza“ kao i svim posjetiteljima izložbe. Posebne riječi zahvale uputio je zaposlenicima slastičarnice Dolcinotti te je pozvao sve one koji to žele, da napišu slične inspirativne priče koje su dio Božje ljubavi u životima pojedinaca jer Puls klub namjerava nastaviti s takvim izložbama.

Dođite k meni svi, koji ste umorni i opterećeni, ja ću vas okrijepiti. Uzmite jaram moj na sebe i učite se od mene; jer sam ja krotak i ponizan srcem naći ćete pokoj dušama svojim. Jer je jaram moj blag i breme moje lagano.” (Evanđelje po Mateju 11,28-30)

Robert Bogešić

Ostale teme

Vijesti

Održana ‘Jedinstvena,’ konferencija za žene

Vijesti

Zajedničko nedjeljno bogoslužje i godišnja skupština Baptističke crkve Zagreb

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”

Vijesti

Progonstvo kršćana danas i kakve to veze ima sa mnom?

Vijesti

Pastori nastavili učiti i razmišljati o revitalizaciji crkve

Vijesti

Svečano otvorena nova zgrada Srednje škole Čakovec