Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Izložba i panel “Prozori u ljepotu”

Na Evanđeoskom teološkom veleučilištu u Osijeku prošlog je tjedna otvorena izložba iločke umjetnice Kristine Hrubik, mag.art., koja će nekoliko narednih mjeseci biti otvorena za javnost. Događanje pod nazivom „Prozori u ljepotu: stvaranje i stvaralaštvo“ u dva je dijela i formata istražilo navedenu temu, kroz razgovor s umjetnicom Hrubik prigodom otvorenja izložbe te tribinom na kojoj su sudjelovala tri eminentna stručnjaka dajući doprinos ovoj temi iz teološke perspektive.


Ova je izložba sa specifičnim temama i motivima iz ciklusa života i očuvanja sjećanja otvorila prozor u umjetnost, kreativnost, stvaranje i ciklus života, ali i govor o okolišu, odnosno iz kršćanske perspektive o brizi o stvorenome. Nakon što su ovi motivi i umjetnički izričaj bili tema razgovora između umjetnice Kristine Hrubik i Judite Paljević Kraljik, mag.art., isti su uveli u drugi dio večeri koju je moderirao dr. sc. Dalibor Kraljik, a u kojoj su se na ove koncepte nadovezala tri govornika tribine nastavljajući govoriti o naslovnoj temi s teološkog aspekta. Tako je dr. sc. Alexandar Apostolovski, predavač Starog zavjeta, dao perspektivu Psalma 104 argumentirajući o daru sustvaranja koji je omogućen čovjeku kao stvorenju. Steve Michmerhuizen iz organizacije Resonate Global Mission je podsjetio o brizi za stvorenje i njezinim ekološkim implikacijama, koja su dodijeljena čovjeku u sklopu povjerene mu službe čuvara zemlje, dok je misiologinja dr.sc. Melody Wachsmuth inovativnom perspektivom životinjskog kraljevstva podsjetila da čovjek ne posjeduje uvid u cijelu realnost stvorenog.


Niz raznih aktivnosti koje će se u budućem periodu odvijati na Evanđeoskom teološkom veleučilištu, od promocija knjiga, otvaranja izložbi, održavanja koncerata te tribina u različitim formatima na različite teme, objedinjene su pod nazivom „Prozori u…“ gdje će se, riječima predstojnice Instituta za kršćansku glazbu i bogoštovlje Judite Paljević Kraljik, mag.art., „ovakvim simboličnim otvaranjem prozora zapravo otvarati prozore u različite aktualne teme kojima, kroz ove aktivnosti, želimo dati teološki pogled, odnosno biblijsko-teološki temelj.“

Ostale teme

Vijesti

Pastor Tomislav Zorić u emisiji „Zajedno u duhu“

Vijesti

Tri dana koja su promijenila svijet

Vijesti

PEV uskršnja čestitka i poruka/EA Croatia Easter Greeting and Message

Vijesti

Stručni skup vjeroučitelja baptističkog i evanđeoskog pentekostnog vjeronauka „Stvoreni tako čudesno“

Vijesti

BC Zagreb – bogoslužje krštenja

Vijesti

Održan EEA Balkan Learning Community u Albaniji