Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Izazov 40 „Čisto srce stvori mi“ – susret suradnika

U organizaciji Baptističke crkve Zagreb 8. veljače 2024. godine održan je u dvorani crkve susret suradnika u izradi knjižice Izazov 40 „Čisto srce stvori mi“ koje predstavlja plan čitanja u vremenu približavanja Uskrsu. Susret je obilježio službeno lansiranje ovogodišnjeg Izazova 40 a prisutni su bili svi suradnici koji su na razne načine doprinijeli ovogodišnjem projektu.

Filip Grujić, pastor BC Zagreb u uvodnim pozdravnim riječima naglasio je kako se planom čitanja Izazov 40 „Čisto srce stvori mi“ poziva čitatelje da urone u Knjigu psalama na jedan poseban način te se tijekom 40 dana pripremaju za doček i obilježavanje Uskrsa te je naglasio kako je ovogodišnji Izazov 40 od 14. veljače dostupan, uz tiskani oblik, i u aplikacijama „YouVersion Bible“ i “Biblija365”.

Uz pastora Grujića, u uredničkom timu knjižice Izazov 40 „Čisto srce stvori mi“ još su Sara Mačković, Svjetlana Mraz, Momir Blažek i Johann David Go. Lekturu je radila Tatjana Doračić, a prijevod na engleski jezik i lekturu Charla Molvar dok je grafički dizajn izradio Momir Blažek.

O povijesnom presjeku Izazova 40 govorila je Sara Mačković koja je naglasila kako je početak bio 2016. godine kada je BC Zagreb započela s „Molitvenom knjižicom“ kao planom čitanja 40 dana prije Uskrsa, a od 2019. godine objavljuje se knjižica pod nazivom „Izazov 40“ s pojedinim naslovima, 2019. godine „Odricanje i prihvaćanje“, 2020. „Put do uskrsnuća“, 2021. „Stepenice mudrosti“, 2022. „Kroz pustinju u život“ i 2023. „Tragom Božjih obećanja.“

Svjetlana Mraz govorila je o novom broju Izazova 40 za 2024. godinu te je istaknula kako kroz šest tema 40 različitih autora govore o tome kako slaviti veličinu Božju, priznati ljudske slabosti, kako čeznuti za čistim srcem, kako uživati u radosti spasenja, uroniti u mudrost Božju i kako prinositi Bogu žrtvu zahvalnu a ovogodišnji je Izazov 40 inspiriran riječima 51. psalma.

Podijeljene su i ohrabrujuće priče i svjedočanstva prijašnjih „Izazova 40“ sa zajedničkom svjesnošću da Bog može učiniti puno više nego molimo i mislimo kad Njegova Riječ dotiče i susreće različite ljude kroz ove dnevna čitanja.

Tijekom večeri glazbene točke su izvodile Mirjam Moguš na klavijaturama i Dora Malović na violini. Na kraju susreta održane su zajedničke molitve a pastor Grujić je naglasio kako će 600 primjeraka knjižice Izazov 40 „Čisto srce stvori mi“ biti poslano u 17 crkvi po Republici Hrvatskoj, koje su članice Protestantskog Evanđeoskog Vijeća (PEV).

Ostale teme

Vijesti

Pastor Tomislav Zorić u emisiji „Zajedno u duhu“

Vijesti

Tri dana koja su promijenila svijet

Vijesti

PEV uskršnja čestitka i poruka/EA Croatia Easter Greeting and Message

Vijesti

Izložba i panel “Prozori u ljepotu”

Vijesti

Stručni skup vjeroučitelja baptističkog i evanđeoskog pentekostnog vjeronauka „Stvoreni tako čudesno“

Vijesti

BC Zagreb – bogoslužje krštenja