Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Iz priče o Ruti

Vinkovci, 15. listopad 2022. Na radost je bio susret sestara Crkve Božje iz Tordinaca, Antina, Korođa, Dalja, Banovaca, Vukovara, Cerne, Nuštra i Vinkovaca organiziran i održan u Vinkovcima u pastoralnom centru Crkve Božje u RH. Gostujuća govornica je bila Leah Davis iz SAD-a. Govorila je na temu “Ruta” iz Knjige o Ruti.

Knjiga nam daje sliku Božjeg plana otkupljenja koji je uključivao sve ljude, i pogane, ukoliko su odlučili odvratiti se od svojih grijeha i ispovijedati vjeru u jedinog pravog Boga. Knjiga o Ruti svjedoči snažnu odanost i ljubav mlade Moapke, koja u razdoblju velikog duhovnog i moralnog nazadovanja postaje dijelom Božjeg otkupljujućeg plana. Poslušnom vjerom prikazuje sliku životne borbe u kojoj Bog može okrenuti tragediju u pobjedu onima koji iskazuju odanost Njemu i Njegovim ciljevima.

Ovim susretom smo obilovale blagoslovima, duhovnim i tjelesnim. U sadržajno raznolikom programu; u slavljenju nas je vodila sestra Patricija Kovačević, sestre Mira Duvnjak, Marija Kljajić i Valentina su recitirale; sestra Mirela Jendričko je prevodila govornicu.

Na kraju susreta smo dodatno blagoslovljene delicijama kojima su sestre doprinijele pravoj vjerničkoj/slavonskoj gostoljubivosti.

10/22 Sestra Magdalena Kaposta

(preuzeto s crkvabozja.hr)

Ostale teme

Vijesti

Održana ‘Jedinstvena,’ konferencija za žene

Vijesti

Zajedničko nedjeljno bogoslužje i godišnja skupština Baptističke crkve Zagreb

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”

Vijesti

Progonstvo kršćana danas i kakve to veze ima sa mnom?

Vijesti

Pastori nastavili učiti i razmišljati o revitalizaciji crkve

Vijesti

Svečano otvorena nova zgrada Srednje škole Čakovec