Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

FINISH Europe Summit, Zürich, 04. – 06. rujna 2023. godine

U Zürichu, Švicarska je od 04. do 06. rujna 2023. godine održana konferencija crkvenih vođa u organizaciji Globalne crkvene mreže (Global Church Network).

Gotovo 20 godina, Globalna crkvena mreža, koja je osnovana 2001. godine, je partner s tisućama organizacija i više od 700.000 crkava, obuhvaćajući gotovo sve denominacije i svjetske regije.

Summit se sastojao od šest plenarnih sjednica, koje su vodili 19 lidera, a svaki je predstavljao dio akronima FINISH: PRONAĐITE (Find)  nedosegnute grupe ljudi u svijetu i uključite ih; ZAINTERESIRATI (Interest) se za nedosegnute i jedni za druge; MREŽA (Network) zajedno za najveći sinergijski učinak; ULOŽITE (Invest) vrijeme, talent i blago u ovaj cilj Kraljevstva; POŠALJITE (Send) mlade misionare u krajeve svijeta gdje se Evanđelje ne zna; ŽETVA (Harvest) zajedno sve dok zadnja osoba ne čuje.

Na summitu je bilo prisutno više od 400 voditelja iz 39 zemlja. Hrvatsku su predstavljali Damir Špoljarić, predsjednik Evanđeoske pentekostne crkve u Republici Hrvatskoj i Mladen Dominić, predstojnik Vijeća Kristovih crkava u Republici Hrvatskoj.

Ostale teme

Vijesti

Predstavljena knjiga „Učeništvo na Isusov način“

Vijesti

Izborna skupština SBC-a u Slavonskome Brodu

Vijesti

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Vijesti

25 godina djelovanja Biblijskog instituta – Putovanje služenja, zahvalnosti i nade

Vijesti

12. Globalni liderski samit “Vodi tamo gdje jesi”

Vijesti

Razgovor s novoizabranim dekanom ETV-a dr.sc. Daliborom Kraljikom