Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Ekumenska molitva u Hrvatskome saboru

Zagreb 26. siječnja 2023. (IBA) – U organizaciji saborskog zastupnika Marina Miletića, a pod pokroviteljstvom i domaćinstvom predsjednika Hrvatskoga sabora gospodina Gordana Jandrokovića, održana je ekumenska molitva za vlast i narod.

Susretu i zajedničkoj molitvi su pribivali svećenici i redovnici(e) Rimokatoličke crkve, pastori evanđeoskih crkava, Srpske i Makedonske pravoslavne crkve, Grkokatolici, te predstavnici karizmatskih molitvenih skupina.

Petnaestak molitelja imalo je priliku dignuti svoj glas Bogu i moliti za oproštenje grijeha naroda i nova obraćenja, za Božji blagoslov nad zemljom koju nam je podario da u njoj živimo, te za mudrost, odgovornost i hrabrost onih koji predvode politički i društveni život u Hrvatskoj.

Uz predsjednika Sabora u molitvi su sudjelovali i potpredsjednik Sabora Željko Reiner, Marijana Petir, te ostali saborski zastupnici. Glazbeni dio programa su animirali Andrej Grozdanov, višestruki dobitnik Porina za kršćansku glazbu, Franciska Perković, te glazbena skupina Amorose.

(preuzeto s baptist.hr)

Ostale teme

Vijesti

Champs camp 2024 „Neka tvoje svjetlo svijetli!“

Vijesti

Dragocjeni dar!

Vijesti

Zajedničko bogoslužje uz spomen 90-te obljetnice Crkvene općine Antin/Tordinci

Vijesti

Održana ‘Jedinstvena,’ konferencija za žene

Vijesti

Zajedničko nedjeljno bogoslužje i godišnja skupština Baptističke crkve Zagreb

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”