Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Ekumenska molitva u Hrvatskome saboru

Zagreb 26. siječnja 2023. (IBA) – U organizaciji saborskog zastupnika Marina Miletića, a pod pokroviteljstvom i domaćinstvom predsjednika Hrvatskoga sabora gospodina Gordana Jandrokovića, održana je ekumenska molitva za vlast i narod.

Susretu i zajedničkoj molitvi su pribivali svećenici i redovnici(e) Rimokatoličke crkve, pastori evanđeoskih crkava, Srpske i Makedonske pravoslavne crkve, Grkokatolici, te predstavnici karizmatskih molitvenih skupina.

Petnaestak molitelja imalo je priliku dignuti svoj glas Bogu i moliti za oproštenje grijeha naroda i nova obraćenja, za Božji blagoslov nad zemljom koju nam je podario da u njoj živimo, te za mudrost, odgovornost i hrabrost onih koji predvode politički i društveni život u Hrvatskoj.

Uz predsjednika Sabora u molitvi su sudjelovali i potpredsjednik Sabora Željko Reiner, Marijana Petir, te ostali saborski zastupnici. Glazbeni dio programa su animirali Andrej Grozdanov, višestruki dobitnik Porina za kršćansku glazbu, Franciska Perković, te glazbena skupina Amorose.

(preuzeto s baptist.hr)

Ostale teme

Vijesti

Predstavljena knjiga „Učeništvo na Isusov način“

Vijesti

Izborna skupština SBC-a u Slavonskome Brodu

Vijesti

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Vijesti

25 godina djelovanja Biblijskog instituta – Putovanje služenja, zahvalnosti i nade

Vijesti

12. Globalni liderski samit “Vodi tamo gdje jesi”

Vijesti

Razgovor s novoizabranim dekanom ETV-a dr.sc. Daliborom Kraljikom