Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Dragocjeni dar!

VUKOVAR, 5/6 2024. Crkva Božja u Vukovaru u dogovoru s udrugom logoraša grada Vukovara, sudjeluje donacijom Biblija pri podjeli paketa kućnih potrepština starijima i nemoćnim osobama grada Vukovara. Udruga vodi projekt pomoći trećoj dobi pod nazivom ZAŽELI a koji je pod pokroviteljstvom EU programa pomoći starijim i nemoćnim osobama.

Program Zaželi je u gradu Vukovaru, pri podjeli paketa kućnih potrepština, sukladno dogovoru, prihvatio da se pri podjeli paketa daruju i Biblije. Svi štićenici su dobili Biblije ili primjerak Novog Zavjeta na pismu koje su izabrali. Provedeno je ispitivanje štićenika vezano na podjelu Biblija i na kojem pismu žele isto primiti.  Sukladno anketi, podjela je učinjena. Ovom aktivnosti molimo blagoslov Gospodnji primateljima/korisnicima programa Zaželi te udruzi logoraša Vukovar.

Također, podjelu Biblija našim sugrađanima povremeno činimo s udrugom Marijini obroci.  Prema riječima gdin. Gorana Molnar, grad Vukovar se u rujnu 2016.g. odlučio uključiti u veliku obitelj Marijinih obroka, tada su vukovarski volonteri započeli prikupljati donacije. Subotom od 9-13h u centru grada, (osim zimi u siječnju i veljači, a ljeti u srpnju i kolovozu) kod postavljenog štanda su volonteri i služe činom ljubavi. Darivanjem Biblije, darovatelju priloga za najsiromašniju školsku djecu, zajedno smo svjedoci ljubavi koja doseže bližnje!

– Biblija, Riječ je Božja – upućena čovjeku za sva vremena i sve generacije, Božji je govor čovjeku. Sadrži istine o Bogu i čovjeku, istinu o Božjem stvaralaštvu i djelu spasenja. Objavljena je ljudskim riječima, namijenjena svim ljudima u sva vremena i na svakome mjestu, stoji pisano: „Ova radosna vijest o Božjem kraljevstvu propovijedati će se po svemu svijetu kao svjedočanstvo svim narodima i tada će doći kraj!“ (Mt 24,14). Navedenu tvrdnju možemo prihvatiti pozivom ap. Pavla, pozvao je: prihvatimo Pisma „ne kao riječ ljudsku, nego – kao što uistinu jest – riječ Božju, koja i očituje svoju snagu u vama, vjernicima.” (1 Sol 2,13).

Zašto nam je čitati Bibliju? Bibliju nam valja čitati i proučavati jednostavno zato što je ona Božja riječ upućena svima nama. Biblija je „od Boga nadahnuta!“ (2 Tim 3,16).  Postoji toliko puno pitanja koja su filozofi i ljudi postavili, na koja nam je Bog u Njoj odgovorio. Evo ih nekoliko: Koji je smisao života? Odakle dolazim? Ima li života nakon smrti? Što se događa nakon smrti? Kako se mogu spasiti? Zašto svijetom vlada zlo? Zašto mi je teško činiti dobro?

Ako je Biblija zaista Božja Riječ, tada je ona vrhovni autoritet u svim pitanjima vjere, religijske prakse i morala. Valja nam se zapitati kako možemo znati da je Biblija Božja riječ, a ne samo dobra knjiga. Što je to svojstveno Bibliji, a što je odvaja od svih religijskih knjiga koje su ikada bile zapisane? Postoji li dokaz da je Biblija doista Božja riječ? Ako ozbiljno istražujemo biblijsku tvrdnju da je Biblija Božja riječ, nadahnuta od Boga i koja je sasvim dovoljna za sva pitanja vjere i prakse, potražimo taj dragocjeni dar,  čitajmo i molimo – jasno ćemo tada svjedočiti:  „Tvoja riječ nozi je mojoj svjetiljka i svjetlo mojoj stazi.“ (Ps 119,105). 

I.K.

Foto: Zlatko Krasnec

(preuzeto s crkvabozja.hr)

Ostale teme

Vijesti

Champs camp 2024 „Neka tvoje svjetlo svijetli!“

Vijesti

Zajedničko bogoslužje uz spomen 90-te obljetnice Crkvene općine Antin/Tordinci

Vijesti

Održana ‘Jedinstvena,’ konferencija za žene

Vijesti

Zajedničko nedjeljno bogoslužje i godišnja skupština Baptističke crkve Zagreb

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”

Vijesti

Progonstvo kršćana danas i kakve to veze ima sa mnom?