Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Doručak za žene – više od doručka

Karlovac, 4. lipnja 2022. (IBA) – Nakon dvogodišnje stanke u Karlovcu je održan 14. po redu Doručak za žene. Bio je on potpuno spreman za proljeće 2020. ali je strpljivo morao dočekati kraj pandemije. Nekako se činilo da smo na jednom novom početku i premda je 7g iskustva Doručka bilo za nama, naišli smo na puno prepreka.

Organizacijski tim Doručka za žene čine sestre iz EPC-a Milost i istina i BC Karlovca i Duge Rese. Uvjerene smo da radimo i služimo u nečemu što je Božja volja. Na Doručcima se znalo okupiti 90-150 žena. Više od 70% žena na susretu ne pripada crkvama organizatorica! Da, više je to od doručka.

Vanesa Čanji, magistra komunikologije iz Slovenije, govorila je na temu “Misli i riječi koje grade život”. Izbor teme bazira se na željama gošći i istaknute su na evaluacijskim listićima. Tako i ova. Evo nekoliko činjenicama o temi u brojkama. 12-80 000 misli dnevno prođe kroz nas. 80% njih su negativne! 95% misli se ponavlja. oko 87% bolesti uzrok je mentalni, a samo 13% je genetika, prehrana, onečišćenje okoliša… Ima izlaz! Kršćani imaju otvorena vrata u centar života, u Logos, u Krista! Imamo autoritet nad svojim mislima i mi biramo što, ili bolje, kome ćemo vjerovati!

Prema reakcijama žena na susretu “pogodile” smo i ovaj put! Ja sam dala kratko svjedočanstvo o tome kako je Bog promijenio moje shvaćanje moći riječi i riječnik. Susret sa živim Bogom mijenja čovjeka i daje smisao životu. Izbor pjesama Ivančice Bunčić i Lane Klokočki dao je potpunu cjelinu ovom događaju.

Manji broj žena (81) nego inače novi prostor i termin (neuobičajen) u lipnju, bili su novost. Radujemo se idućem Doručku. Žene žele Doručak, a voljele bi slušati o odnosima. Neke su gošće bilo po prvi puta, a neke su prisutne na svakom. Molimo za Doručak u još gradova Lijepe Naše.  Za sada je u Zagrebu, Čakovcu, Varaždinu i Karlovcu. Molimo za povratak u Rijeku, razgovaramo o mogućem u Požegi, Slavonskom Brodu, Istri…

Troje ili četvoro žena su dovoljne da pokrenu i organiziraju susret. Voljne smo pomoći. Do susreta na nekom novom Doručku,

Foto: Edita Turinski

Vesna Brezović

(preuzeto s baptist.hr)

Ostale teme

Vijesti

Zajedničko bogoslužje uz spomen 90-te obljetnice Crkvene općine Antin/Tordinci

Vijesti

Održana ‘Jedinstvena,’ konferencija za žene

Vijesti

Zajedničko nedjeljno bogoslužje i godišnja skupština Baptističke crkve Zagreb

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”

Vijesti

Progonstvo kršćana danas i kakve to veze ima sa mnom?

Vijesti

Pastori nastavili učiti i razmišljati o revitalizaciji crkve