Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

18. studenoga 2023. godine je obilježena 32. obljetnica tragičnih i bolnih događanja u Vukovaru. I ove godine iz cijele zemlje i inozemstva, nagađa se, preko 150 tisuća ljudi sudjelovalo je u Koloni sjećanja. Dostojanstveno, u miru se Kolona sjećanja kretala od vukovarske bolnice prema Memorijalnom groblju.

Ovom prilikom u koloni je sudjelovao i veliki broj mlade generacije. U skupini vjernika naše zajednice bilo je mladih koji su iz Osijeka hodajući stigli do Memorijalnog groblja. Svjedoči to kako Vukovar nije samo prošlost nego i budućnost Hrvatske!  I ovim prilikom pokreće se naše unutarnje biće i podiže se pogled vjere križu – simbolu patnje ali ljubavi i nade u kojoj se život ostvaruje.

Pokraj spomen-obilježja upravljamo svoje oči i misli Kristu raspetom i uskrslom!, u Njemu zajedno nalazimo i crpimo; snagu, ohrabrenje i nadu za život sada i budući vječni život! Molimo snagu Kristove pobjede za sve koji su trpjeli i trpe, molimo utjehu Gospodina svima nama u spomenu na naše bližnje i molimo snagu ljubavi Kristove za sve građane naše Domovine.

I.K., 11/23

Foto: Zlatko K.; Josip M.; Laura K.

Preuzeto s https://crkvabozja.hr

Ostale teme

Vijesti

Održana ‘Jedinstvena,’ konferencija za žene

Vijesti

Zajedničko nedjeljno bogoslužje i godišnja skupština Baptističke crkve Zagreb

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”

Vijesti

Progonstvo kršćana danas i kakve to veze ima sa mnom?

Vijesti

Pastori nastavili učiti i razmišljati o revitalizaciji crkve

Vijesti

Svečano otvorena nova zgrada Srednje škole Čakovec