Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

18. studenoga 2023. godine je obilježena 32. obljetnica tragičnih i bolnih događanja u Vukovaru. I ove godine iz cijele zemlje i inozemstva, nagađa se, preko 150 tisuća ljudi sudjelovalo je u Koloni sjećanja. Dostojanstveno, u miru se Kolona sjećanja kretala od vukovarske bolnice prema Memorijalnom groblju.

Ovom prilikom u koloni je sudjelovao i veliki broj mlade generacije. U skupini vjernika naše zajednice bilo je mladih koji su iz Osijeka hodajući stigli do Memorijalnog groblja. Svjedoči to kako Vukovar nije samo prošlost nego i budućnost Hrvatske!  I ovim prilikom pokreće se naše unutarnje biće i podiže se pogled vjere križu – simbolu patnje ali ljubavi i nade u kojoj se život ostvaruje.

Pokraj spomen-obilježja upravljamo svoje oči i misli Kristu raspetom i uskrslom!, u Njemu zajedno nalazimo i crpimo; snagu, ohrabrenje i nadu za život sada i budući vječni život! Molimo snagu Kristove pobjede za sve koji su trpjeli i trpe, molimo utjehu Gospodina svima nama u spomenu na naše bližnje i molimo snagu ljubavi Kristove za sve građane naše Domovine.

I.K., 11/23

Foto: Zlatko K.; Josip M.; Laura K.

Preuzeto s https://crkvabozja.hr

Ostale teme

Vijesti

Predstavljena knjiga „Učeništvo na Isusov način“

Vijesti

Izborna skupština SBC-a u Slavonskome Brodu

Vijesti

25 godina djelovanja Biblijskog instituta – Putovanje služenja, zahvalnosti i nade

Vijesti

12. Globalni liderski samit “Vodi tamo gdje jesi”

Vijesti

Razgovor s novoizabranim dekanom ETV-a dr.sc. Daliborom Kraljikom

Vijesti

Izložba „Muzej obnovljenih veza“