Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Vukovar, 18. studenoga 2022. godine je obilježena 31. obljetnica tragičnih i bolnih događanja u Vukovaru. Program obilježavanja Dana sječanja na žrtvu Vukovara počeo je ispred Nacionalne memorijalne bolnice “Dr. Juraj Njavro” gdje je održan prigodni program. Zatim je Kolona sjećanja, unatoč jakoj kiši, krenula vukovarskim ulicama prema Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Skupina vjernika vukovarske zajednice, uz brata Zlatka Krasnec, pridružila se povorci. Nosimo iskustvo progonstva i patnje, i ovim prilikom pokreće se naše unutarnje biće i podiže se pogled vjere križu – simbolu patnje ali ljubavi i nade u kojoj se život ostvaruje. U tišini smo i suosjećanju prema svima koji su tijekom ratnih razaranja izgubili nekoga od članova obitelji i svojih bližnjih: oca, sina, majku, kći, brata i susjeda, …

Narod smo koji je tijekom povijesti iskusio patnju ali smo i narod koji je po snazi evanđelja s iskustvom opraštanja i poziva na pomirenje. Zato i ovom prilikom pokraj spomen-obilježja upravljamo svoje oči i misli Kristu raspetom i uskrslom!, u Njemu zajedno nalazimo i crpimo; snagu, ohrabrenje i nadu za život sada i budući vječni život!

Molimo snagu Kristove pobjede za sve koji su trpjeli i trpe, molimo utjehu Gospodina svima nama u spomenu na naše bližnje i molimo snagu ljubavi Kristove na sve nas, jer smo pozvani rasti i odgajati nove naraštaje u duhu odgovornosti, solidarnosti i ljudskosti, u nakani ostvarenja boljeg i pravednijeg društva.

I.K., 11/22

Foto, Zlatko Krasnec

(preuzeto s crkvabozja.hr)

Ostale teme

Vijesti

Predstavljena knjiga „Učeništvo na Isusov način“

Vijesti

Izborna skupština SBC-a u Slavonskome Brodu

Vijesti

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Vijesti

25 godina djelovanja Biblijskog instituta – Putovanje služenja, zahvalnosti i nade

Vijesti

12. Globalni liderski samit “Vodi tamo gdje jesi”

Vijesti

Razgovor s novoizabranim dekanom ETV-a dr.sc. Daliborom Kraljikom