Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Božićni susret – u riječi i djelu

U nizu biblijskih radionica „Ustani i hodaj“ koje u Zagrebu organizira Crkva Božja u RH, crkvena općina Isusa iz Nazareta Zagreb u Amruševoj 11, 16. prosinca 2023. godine bio je predbožićni susret. Sadržaj biblijskih radionica usredotočen je tematski na učeništvo, molitvu, važnost Biblije u životu pojedinca i zajednice, uz pružanje redovite socijalne podrške.

Sve okupljene u ovoj prilici, motivacijskom porukom „I Riječ je tijelom postala i nastanila se među nama” (Iv 1,14), pozdravio je nadglednik Matej Lazar. Navještaj objave u retku evanđeliste Ivana, budi u nama nadu, rasvjetljuje i svjedoči odnos između Boga i čovječanstva. Bog je sebe darovao ljudima. Rođeni u Betlehemu je razgovorljiva Božja riječ, priopćuje koliko Bog ljubi svijet i najvrjednije u svijetu – čovjeka. U pozdravu se pridružio David Hvala, uz prigodne božićne pjesme.

Svrha ovih susreta je ohrabriti bližnje i potrebite te ih osnažiti u socijalnom, psihološkom i duhovnom području. Gospodin Isus je obećao da ćemo čuti: „Dođite, blagoslovljeni Oca mojega! Primite u baštinu Kraljevstvo pripravljeno za vas od postanka svijeta! Jer ogladnjeh i dadoste mi jesti; ožednjeh i napojiste me; stranac bijah i primiste me; gol i zaogrnuste me; oboljeh i pohodiste me; u tamnici bijah i dođoste k meni.“ (Mt 25,34-36)

Za sve sudionike ovog susreta, prigodni domjenak su pripremili Matija Kovačević i Sandra Vrdoljak. U zaključku smo izrazili božićnu čestitku svim sudionicima u želji da snaga božićnog mira i radosti ispuni živote svih nas tijekom nadolazeće Nove Godine 2024.

Foto: Ivan Kovačević

12/23 dr. David Kovačević, voditelj radionice „Ustani i hodaj“

(preuzeto s crkvabozja.hr)

Ostale teme

Vijesti

Zajedničko bogoslužje uz spomen 90-te obljetnice Crkvene općine Antin/Tordinci

Vijesti

Održana ‘Jedinstvena,’ konferencija za žene

Vijesti

Zajedničko nedjeljno bogoslužje i godišnja skupština Baptističke crkve Zagreb

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”

Vijesti

Progonstvo kršćana danas i kakve to veze ima sa mnom?

Vijesti

Pastori nastavili učiti i razmišljati o revitalizaciji crkve