Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Božićna priča – Večer pjesme i priče

U organizaciji Baptističke crkve Zagreb održana je 17. prosinca 2022. godine u Dvorani Gloria Hotela Academia Večer pjesme i priče pod nazivom Božićna priča u kojoj su sudjelovali vjernici baptističke crkve Zagreb i njihovi prijatelji i uzvanici.

Nakon uvodne pjesme Tiha noć, koju je izveo tim za slavljenje, riječi dobrodošlice je uputio pastor BC Zagreb Filip Grujić, koji je naglasio, između ostalog, kako je ovo vrijeme Adventa, vrijeme iščekivanja događaja koji mijenja mrak u kojem se svijet nalazi i donosi svijetlost i radost.

Tim za slavljenje je izveo pjesme Svjetlo je zasjalo, Raduj se Betleme i Ponoć. U okviru prvog dijela Božićne priče pročitan je tekst iz Knjige proroka Izaija 9,2-7 s kratkim pozivom na razmišljanje o stvarnosti tame u našem svijetu ali i nove stvarnosti koju Božić omogućuje.

“Ništa se promijenilo nije, reći će beznadno čovjek. Sve se promijenilo! Suprotstavit će se  svemoćno Bog.”

Mješoviti zbor izveo je pjesme Psalam 1, Psalam 108 i Psalam 46 a u drugom dijelu večeri  čitan je tekst iz Evanđelja po Luki 2,1-20 uz nekoliko misli o Kristovom rođenju.

“Mi ga danas nećemo naći kao bespomoćno djetešce koje leži u jaslicama, ali ga možemo susresti kroz Evanđelja koja svjedoče da se dogodilo sve ono što je najavljeno. Isus Krist, spasitelj svijeta – najavljen po prorocima, rođen od djevice, zemljom hodao i čuda činio, osuđen, razapet i umro, treći dan slavno uskrsnuo, učenicima se ukazao, na nebo slavno uzišao gdje vlada vječno, po Svetome Duhu u srcima onih koji vjeruju se nastanio.”

Nakon toga tim za slavljenje izveo je pjesme O Sveta noć, Gloria in excelsis Deo, Raduj se svijete i Emanuel.

Božićnu čestitku je uputio pastor Filip Grujić pozvavši okupljene da Božićnu priču shvate sasvim osobno jer iako se u Betlehemu rodio Spasitelj svijeta, rodio se i onaj koji može spasiti svakog od nas, čestitavši tako u ime vjernika BC Zagreb svim okupljenima radostan i blagoslovljen Božić.

Završnu pjesmu “On dolazi da spasi vas” izveo je Tim za slavljenje a po završetku programa nastavljeno je druženje i razgovor uz Božićni domjenak.

Robert Bogešić

Ostale teme

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”

Vijesti

Progonstvo kršćana danas i kakve to veze ima sa mnom?

Vijesti

Pastori nastavili učiti i razmišljati o revitalizaciji crkve

Vijesti

Svečano otvorena nova zgrada Srednje škole Čakovec

Vijesti

Koncert „Psalmi: Večer glazbe i slike“

Vijesti

Dr. Jerry Root: Problem zla